Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську відкрито реґіональну Приймальню Президента України.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 29 серпня 2005 - В обласному центрі Прикарпаття відкрито реґіональну Приймальню Президента України в Івано-Франківській області. Лише за кілька днів за допомогою до представників Президента звернулось близько ста осіб. Ще кілька сотень галичан прагнули отримати необхідні юридичні консультації.

Лише за перший день роботи до реґіональної Приймальні Президента України в Івано-Франківській області звернулось понад 50 осіб. І це незважаючи на те, що більшість людей ще не знають про початок діяльності цієї структури. В реґіональній Приймальні Президента працює лише двоє юристів. Переважно, як зауважує головний консультант приймальні Андрій Паньків, галичани звертаються зі справами, які не вирішувались упродовж багатьох років. Вони, як правило, складні для розгляду з юридичного боку. Однак є також звернення, які можна вирішити буквально за кілька хвилин. Основне завдання приймальні, на переконання Андрія Паньківа, полягає в наступному:

“Основне завдання – це забезпечення конституційного права громадян на звернення. Зокрема є такий законодавчий акт як закон України про звернення громадян, в якому чітко виписано, які звернення приймаються. Там же чітко виписано, за який термін повинні бути вирішені питання, які турбують громадян”.

За словами Андрія Паньківа, Приймальня Президента ретельно розглядатиме всі заяви, незважаючи на ступінь їхньої складності чи важливості. Після розгляду відповідні запити будуть надсилатися до органів місцевої влади, судів, прокуратури. Саме ці структури, згідно із законом, повинні у визначені терміни дати відповіді на запит. 50 звернень на день у Приймальні Президента на Прикарпатті вважають невеликою кількістю:

“Це тільки початок. І те, що ви бачите, це насправді відпочинковий режим. Я реально розумію, що людей буде дуже багато”.

Слова головного консультанта Приймальні Президента підтвердили кілька наступних днів: на прийом до юристів, які представляють Президента України, щодня шикується чимала черга. Вже опрацьовано понад кілька сотень звернень громадян. Ще більша кількість громадян звернулась за юридичними консультаціями. У приймальні водночас наголошують, що всі проблеми, викладені у зверненнях, будуть вирішуватися лише у правовому полі і відповідно до законодавчих актів.
XS
SM
MD
LG