Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі готуються до урочистого відзначення Дня міста.


Петро Каландирець

Одеса, 29 серпня 2005 - На святкові заходи, присвячені Дню міста, запрошені гості з 40 країн світу. 125 іноземних гостей уже підтвердили свою участь. Про це 29 серпня на брифінгу у мерії Одеси розповіла начальник міського управління культури та мистецтва Тетяна Фідірко.

За її словами, серед запрошених посли, представники міжнародних організацій, державне керівництво України, члени Кабінету міністрів України.

Святкова програма розрахована на чотири дні. За розпорядженням Одеського міського голови Едуарда Гурвіца, перший день святкування Дня міста оголошений неробочим.

На 3 вересня заплановані два офіційних прийоми гостей міським головою. Тетяна Фідірко:

„Ми хочемо, щоб якнайбільше одеситів відчули подих свята. Люди мають відчути , що День міста святкують як справжній день народження Одеси, у великій родині. Бюджетні гроші на святкові заходи не витрачали. Фінансування надходить лише за рахунок спонсорів – одеситів, які реально підтримують ідею перетворення рідного міста у центр туризму”.

У рамках урочистостей в Одесі відкриють пам’ятний знак, присвячений містам-побратимам і партнерам українського причорноморського міста. На думку начальника міського управління культури, це буде прояв відкритості Одеси до міжнародної співпраці, європейської інтеграції та спілкування.

„Одеса завжди була відкритим містом. Ми хочемо урочистостями до Дня міста на цьому наголосити”, - сказала пані Фідірко.

Програму святкування розробили і підготували члени організаційного комітету, який очолив перший заступник Одеського міського голови Анатолій Ворохаєв. У роботі оргкомітету брали участь керівники та працівники різноманітних управлінь міської Ради.

До речі, найближче засідання організаційного комітету відбудеться в Одесі 30 серпня.

Тетяна Фідірко: „Одеса готується до свята. Миють вулиці. Ремонтують автошляхи. Ви бачите, яка кількість квітів з”являється на території в усіх районах причорноморського міста. Одеса прагне бути як ніколи чистою та привабливою для її численних гостей. Роботи з благоустрою міста тривають у різних районах Одеси”.

У рамках урочистостей 2-го вересня в Одесі відбудеться свято національно-культурних товариств Одеси „Разом нас багато”, виставка квітів, різноманітні презентації, концерти та вистави.

На 1 вересня в українському причорноморському місті призначене відкриття фестивалю польського кіно.
XS
SM
MD
LG