Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську завершилось перебування делегації медиків із США.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 30 серпня 2005 - Упродовж кількох днів на Прикарпатті працювала місія Всесвітньої медичної організації, яка складалася з лікарів зі Сполучених Штатів Америки. Медики з-за океану не лише працювали разом зі своїми українськими колегами, але й привезли в місцеві лікарні чимало сучасного медичного обладнання.

До делегації Всесвітньої медичної організації увійшло 25 лікарів зі Сполучених Штатів Америки. Майже тиждень вони працювали разом з фахівцями Івано-Франківської обласної клінічної лікарні. У підсумку медики зібралися разом, щоб обговорити результати спільної роботи. Гості з-за океану на чолі з головою місії Мухаммедом Саддикі були вражені тим, як “можна лікувати практично без нічого і мати в результаті добрий ефект” .

Під “нічим” американські лікарі мали на увазі тотальну нестачу сучасного медичного обладнання, новітніх інструментів та матеріалів. Саме тому вони надзвичайно високо оцінили професійність українських медиків, передовсім хірургів. Медики зі Сполучених Штатів Америки, представляючи Всесвітню медичну організацію, відвідують різні країни світу. Два роки тому вони були з аналогічною місією у Львові.

На Прикарпаття вони прибули не лише лікувати хворих, але й привезли із собою чималу технічну допомогу. Загалом контейнер з медичним обладнанням було оцінено в суму понад 400 тисяч доларів. Окрім цього, американські лікарі привезли найновіший апарат для операцій на оці, оновили кабінет променевої діагностики, надали в розпорядження прикарпатських медиків чимало анестезійних та реанімаційних матеріалів.

Головний лікар Івано-Франківської обласної лікарні Ігор Семенів наголосив, що все подароване обладнання абсолютно нове. Він також наголосив, що американські медики, окрім обладнання, надали неоціненну фахову допомогу прикарпатським лікарям, це була рідкісна нагода якісно підвищити професійну кваліфікацію.
XS
SM
MD
LG