Доступність посилання

ТОП новини

ЄБРР готовий вкласти в України понад 350 мільйонів євро.


Віктор Міняйло

Київ, 31 серпня 2005 - Директор представництва в Україні Європейського банку реконструкції та розвитку Камен Захарієв і віце-прем’єр з питань європейської інтеграції Олег Рибачук підписали сьогодні Програму співпраці між урядом України і ЄБРР. Документ передбачає фінансування нових проектів на суму понад 350 мільйонів євро. На церемонії підписання Програми і прес-конференції побував наш київський кореспондент Віктор Міняйло:

Програма співпраці між Європейським банком реконструкції і розвитку та урядом України передбачає фінансування 3-х груп проектів, - повідомиа директор представництва ЄБРР в Україні Камен Захарієв.

Перша група – це вже підписані документи. Зокрема, вони стосуються підвищення безпеки на Рівненській і Хмельницькій АЕС, фінансування будівництва дороги Київ-Чоп.

Друга – це проекти на стадії підготовки. Насамперед вони стосуються енергозбереження.

Третя група – проекти, які лише розробляються. Так нині розробляють співпрацю з Кабінетом міністрів України в царині реформування муніципального сектору.

Загалом, згідно з підписаною програмою співпраці, Європейський банк виділяє Україні понад 350 мільйонів євро. Говорить Камен Захарієв:

“Це дуже багато для такої країни, як Україна. Хоча ми знаємо, що цього недостатньо, але, як перший крок – це дуже важливо. Це означає значне збільшення наших власних інвестиційних операцій в Україні.

Я можу сказати, що лише цього року ми очікуємо рекордне зростання кредитів Європейського банку. І це попри деяке зниження росту ВВП та інших показників. Наші проекти і підтримка Європейського банку не залежать від цього, а залежать від перспектив розвитку країни. А як ми вважаємо, в Україні відмінні перспективи розвитку”.


Зазначив директор представництва в Україні Європейського банку реконструкції і розвитку Камен Захарієв.

Радий підписаній угоді і віце-прем’єр з питань європейської інтеграції Олег Рибачук.

За словами Олега Рибачка, м’яч зараз на боці України. А Українській владі потрібно навчитися широко і ефективно рекламувати свої проекти.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG