Доступність посилання

ТОП новини

Чеська Республіка переживає справжній туристичний бум: 10-мільйонна країна цього року вже прийняла таку саму кількість іноземних туристів.


Оксана Пеленська

Прага, 31 серпня 2005 - Чеські менеджери, які займаються іноземним туризмом, цього року докорінно змінили свою стратегію. Рік тому вони показували іноземцям рекламний ролик, який закликав їх приїхати до Чехії, щоб тут передихнути, хоч на трохи сповільнити ритм життя. Вони показали равлика, який просив не бігти, а все спокійно оглянути. Така собі ідилія на тлі розкішної архітектури Праги. Минулого року Чехія прийняла 7 мільйонів туристів, серед яких переважали насамперед сусіди: німці, австрійці й поляки, - а також італійці, а в Карлових Варах – громадяни Росії, Ізраїлю, арабських країн.

Але що зробити, щоб ті, хто вже бачив Прагу, до цього міста повернулись, та ще й схотіли побачити щось нове? Це нове потрібно мати - висновок чеських фахівців, який визначив нову туристичну стратегію. Цьогорічна реклама закликає ходити на концерти і в театри, гуляти в парках, дивитись музеї, танцювати, грати в гольф, приймати купелі й звичайно – куштувати традиційну чеську кухню – кнедлики і пиво. А вже потім, повернувшись додому, ви будете відпочивати. Щоб досягти бажаного результату, чехи взялись за будівництво нових готелів, гольфових полів, дискотек, збільшилась кількість затишних ресторанів, спортивних комплексів. Цього року також чехи вперше розмістили по всій Німеччині рекламу на проведення конгресів у Празі. Так мрія перетворити чеську столицю в центр конгресового туризму не за горами. Наприклад, у 4-зірковому празькому готелі “Марріотт” є кілька зал і салонів, обладнаних найновішою електронікою для проведення міжнародних конгресів, само собою, є тут інтернет, на бажання клієнтів, - сейфи і служба безпеки, басейни, фіт центри - словом, усе для того, щоб задовольнити потреби і того найвибагливішого клієнта. За статистикою, саме конгресові туристи – найбагатші, в середньому вони залишають в країні перебування понад 300 доларів США на день.

Сьогодні чехи радіють: до країни вже приїхало близько 10 мільйонів іноземців, які поповнили казну 440 мільйонами американських доларів. Цього року серед іноземців переважають англійці, яким до смаку чеське пиво, поляки, які заполонили чеські замки і парки, німці й австрійці, яким до вподоби кухня і нічне життя в столиці. А на заміну з Чехії іноземні туристи вивозять найцінніше – спомин про гостинність і культуру красивої країни в центрі Європи.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG