Доступність посилання

ТОП новини

Зв’язки Одеси з польськими містами – побратимами є перспективними...


Петро Каландирець

Делегація мерії Лодзь (Польща) в Одесі
Одеса, 31 серпня 2005 -День міста разом з одеситами святкують і їхні польські друзі. Свідченням цього є дружній візит до українського причорноморського міста віце-мера польського міста Лодзь Карола Лодзинськи, заступника голови міськради Івона Бартосика та головного асистента мера Войчеха Лашкевича.

Одеський міський голова Едуард Гурвіц наголосив, що вважає „важливим подальший розвиток між Одесою містами Лодзем та Гданськом, пам”ятає про внесок Польщі, представників влади цієї країни під час Помаранчевої революції у Києві. Це був справжній прояв дружби. Для нас дуже важливо, щоб ви почували себе в Одесі як у рідному місті”.

Він висловив надію, що зв’язки між Одесою і польськими містами будуть зміцнюватися, як у культурній так і у економічній сферах. Мер Одеси передав гостям з Лодзя чимало подарунків на згадку про участь у святкуванні Дня міста. Серед іншого це було і спеціальне видання, у якому викладені інвестиційні пропозиції причорноморського міста для закордонних партнерів.

„Ми дуже задоволені, що правда перемогла і до влади у мерії повернулася людина, яка неодноразово перемагала на виборах, але був несправедливо усунута від виконання обов’язків. Польща нині є у Європейському Союзі. І ми готові надати необхідну підтримку одеситам та керівництву цього міста у ваших кроках до європейського співтовариства. Одеса відіграватиме важливу роль у просуванні України до Європи. Ми у цьому переконані”,- наголосив в інтерв’ю радіо „Свобода” віце-мер польського міста Лодзь Кароль Лодзинський.

К.Лодзинський наголосив, що між Одесою та Лодзем є вже чимало реалізованих проектів у різних галузях. Серед найближчих планів польської сторони є активізація інвестування, наприклад, у різноманітні підприємства, перспективні будівництва.

„Місто Лодзь є побратимом Одеси. Вже шостий рік в Одесі одночасно з Днем міста проходять заходи в рамках фестивалю польського кіно - саме за підтримки мерії Лодзя. Поляки і надалі готові ділитися з нами своїми здобутками і напрацюваннями. Можна констатувати, що побратимські стосунки Одеси, Лодзя, Гданська нині мають гарні перспективи подальшого розвитку”,- сказав в інтерв’ю радіо „Свобода” директор департаменту зовнішніх зв’язків Одеської міськради Олег Долженков.
XS
SM
MD
LG