Доступність посилання

ТОП новини

Україна може стати у суботу другим фіналістом чемпіонату світу з футболу.


Василь Зілгалов

Прага, 1 вересня 2005 – Цей день - 3 вересня на стадіоні імені Пайчадзе у Тбілісі – може стати історичним для українського футболу. Бо є шанс вперше потрапити на світове футбольне свято – Фінал Кубка світу 2006 року в Німеччині. І не лише це важливо, престижно ще й те, що Україна може стати першою командою з кваліфікаційних турнірів, що вийде в фінал. А одна команда вже там є – це збірна Німеччини, головний тренер котрої Юрґен Клінсаман вже збирає детальне досьє на підопічних Олега Блохіна. Нагадаємо що за три матчі , що залишилися у відборі, Україні варто набрати одне очко і справа вирішена. Про цей матч у Тбілісі та його значення у репортажі Василя Зілгалова.

Насамперед я звернувся за прогнозом до відомого українського спортивного коментатора Валентина Щербачова.

Пане Щербачов, Ви не суєвірний?

Валентин Щербачов

Ні, абсолютно.

Василь Зілгалов

Одна німецька ворожка вже наровожила, що Україна буде в фіналі, вже збирають дані на збірну Україну в Німеччині.

Валентин Щербачов

Вона близька до правди реальної.

Василь Зілгалов

Який Ваш прогноз на Тбілісі?

Валентин Щербачов

Я гадаю, що наша збірна має перемогти, тим більше, Ви самі знаєте про дискваліфікацію стадіонів. В такій обстановці збірна, в якій все гаразд, як казав Олег Блохін вчора, нормально зіграє цей матч з грузинською збірною. Має виграти. Я вважаю, що ці 3 очки вона заробить там в Тбілісі і ми таки вирішимо всі свої завдання.

Василь Зілгалов

Який рахунок?

Валентин Щербачов

Рахунок 1:0 або 2:1 на користь збірної України.

Василь Зілгалов

А буде грати капітан команди?

Валентин Щербачов

Має грати. Так він обіцяв і приїхав в Київ саме для того, щоб разом із збірною готуватися і летіти до Тбілісі.

Василь Зілгалов

Міністр молоді та спорту Юрій Павленко й так є великий футбольний вболівальник і ми з ним не раз обговорювали проблеми футболу у наших програмах. А ось його настрій напередодні відльоту до Тбілісі.

Пане Павленко, Ви будете в Тбілісі в суботу?

Юрій Павленко

Так, обов’язково буду, лечу разом з командою в Тбілісі?

Василь Зілгалов

Який Ваш прогноз на цей матч?

Юрій Павленко

Мій прогноз завжди однаковий. Я прогнозую лише перемогу національної збірної. В принципі для цього є всі підстави. Вчора якраз був на тренуванні збірної, всі хлопці в гарному настрої, на підйомі, немає особливих травм. Є невеличка травма в Андрія Шевченка, але сьогодні, наскільки я з ним тільки що мав розмову, то він приступає до тренувань з основним складом команди не по окремому графіку як це було вчора.

Василь Зілгалов

Пане міністр, а чи якісь винагороди футболісти дістануть від Міністерства спорту, якщо вони в суботу виграють?

Юрій Павленко

Подяки будуть кожному футболісту особисті. Крім того, як це вже склалося традицією, що президент Віктор Ющенко так само вітає футболістів з їхніми перемогами. Ця традиція заклалася починаючи з матчу Україна-Данія, який відбувався в Києві, коли наші хлопці перемогли 1:0.

Василь Зілгалов

Так що Ви вважаєте, що в суботу ми будемо святкувати увечері вихід першої команди з кваліфікації до фіналу?

Юрій Павленко

Є всі підстави так вважати, хоча хлопці кажуть і всі ті, хто займається футболом, що так говорити не можна до самого матчу, це погана прикмета, але з першого дня ми деякі прикмети в футболі намагаємось змінити. В даному випадку, я думаю, що все повинно бути добре в Тбілісі. Навіть настрій грузинів щодо матчу теж позитивний.

Звичайно, кожен грузин буде вболівати за свою національну збірну, але в таких приватних розмовах багато хто з них вважає, що вихід національної збірної України – це певна перемога і кожного грузина, які будуть мати нагоду вболівати за дуже близьку їм команду збірну України на чемпіонаті світу вже у фінальній стадії.

Василь Зілгалов

Мабуть, те, що Клінсман збирає детальну інформацію про збірну України також про щось свідчить?

Юрій Павленко

Звичайно, треба віддати належне, команда відіграла дуже добре всі попередні тури. Той результат, який є на сьогоднішній день – на нього ніхто не сподівався навіть в найкращих прогнозах, які були перед початком відбіркового туру.

Василь Зілгалов

І на завершення не будучи суєвірними скажемо, що результат матчу та й всієї української футбольної кампанії на шляху до Німеччини - 2006 стане відомим увечері цієї суботи. Тримаймо пальці.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG