Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Гривневі пристрасті.



Київ, 2 вересня 2005 року.

Сьогодні 9-й день народження гривні.

Про те, чи буде стабільною українська валюта - у спільному проекті Радіо Свобода і Нашого Радіо "Звуки Життя": "Гривневі пристрасті" з Микитою Моісеєвим.

Дев’ять років тому в Україні з’явилася національна валюта – гривня. Вона замінила старі радянські рублі і пострадянські купоно-карбованці? Як ставляться українці до рідної валюти і , взагалі, до грошей? Чи стабільний курс національної валюти?

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Банкіри вважають, що ревальвація гривні, це спосіб приховати інфляційні процеси в Україні. Вони вважають, що для зміцнення національної валюти підстав немає. Натомість, керівник уряду каже, що ревальвації в Україні немає і у бюджет 2006 року закладено курс долара на рівні 5.01

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Чи буде стабільною гривня – цим питанням переймається чи не кожен українець. Що можна купити сьогодні за одну гривню, довідувались наші кореспонденти.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Кабмін та Нацбанк в один голос стверджують, що курс гривні найближчим часом не змінюватиметься. Водночас, деякі економісти і банкіри зазначають, що утримання національної української валюти на сталій позначці неминуче приведе до збільшення інфляції. Українці тим часом роблять заощадження в “панчосі”.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG