Доступність посилання

ТОП новини

Чилі прагне відновити співпрацю з Одесою.


Петро Каландирець

Маріо Сільберман Гурович
Одеса, 2 вересня 2005 - Про це заявив посол Чилі в Україні та Росії Маріо Сильберман Гурович під час проведеної 2 вересня зустрічі з Одеським міським головою Едуардом Гурвіцем. Пан посол переконаний, що існують цілком реальні перспективи взаємовигідної співпраці між Одесою та головним чилійським портовим містом Альпаїс, яке нині є партнером українського причорноморського міста.

„Одеса є надзвичайно важливим портом на Чорному морі, а Альпаїс на Середземному. Під час зустрічі з мером міста мова йшла якраз про зміцнення торговельних стосунків між нашими містами. Ми побачили і факт відродження культурного життя Одеси. Це може стати підставою для співпраці у культурному житті”, - сказав Посол Чилі в Україні та Росії Маріо Сильберман Гурович.

Під час перебування в Одесі поважний гість відвідав багато заходів, які відбуваються нині з нагоди Дня міста. Назва чилійського міста Альпаїс є на пам’ятнику містам-побратимам і партнерам, його планують відкрити в Одесі 3 вересня.

Відомо, що чимало продукції виробництва Чилі, яка реалізується в Україні, зокрема виноробство, завозиться через Росію. На зустрічі з Одеським міським головою висловлена пропозиція налагодити прямі торговельно-економічні зв’язки.
XS
SM
MD
LG