Доступність посилання

ТОП новини

Одеса має шанси активізувати співпрацю з Фінляндією.


Петро Каландирець

Представники одеської делегації після повернення з Фінляндії
Одеса, 6 вересня 2005 - Делегація, яка представляла мерію Одеси на урочистостях з нагоди 400-ліття фінського міста Оулу, повернулася до рідного міста.

Одна з учасників делегації - начальник департаменту інвестиційної політики Одеської міськради Ірина Яроцька - повідомила, що під час візиту до Фінляндії були проведені зустрічі з поважними гостями святкувань з багатьох країн світу. Результатом проведених переговорів стала досягнута попередня домовленість щодо можливого підписання договорів про побратимство між Одесою та містами Глазго (Шотландія) та Умео (Швеція). Остаточне рішення має ухвалити міський голова Одеси Едуард Гурвіц.

Під час візиту до Оулу одеська делегація мала зустрічі з Президентом Фінляндії, принцесою Швеції.

Ірина Яроцька назвала наслідки візиту успішними.

„Ми ознайомилися з роботою місцевого заводу з переробки сміття в Оулу. Це дуже важливо, бо саме в Одесі триває тендер на кращий проект з будівництва такого заводу. Під час зустрічей зі шведською делегацією вже досягнута домовленість про обмін між студентами. Це можуть бути студенти Одеської Національної Юридичної Академії та інших навчальних закладів. Йшла мова про прийом Фінляндією та Швецією делегації культурного обміну одеських театрів та представників музичних колективів. Зі свого боку Одеса може прийняти провідного тенора Гельсинкської опери, який визнаний одним з найкращих тенорів у Європі. Тривали переговори і щодо співпраці з управлінням житлово-комунального господарства Одеської міськради. Незважаючи на святкові дні у Гельсинкі та Оулу, ми провели достатньо плідні переговори”, - повідомила начальник департаменту інвестиційної політики Одеської міськради Ірина Яроцька.

Задоволена проведеними зустрічами і керівник у справах сім’ї Одеської міськради Тетяна Бурик. „У Фінляндії виявляють особливу увагу вирішенню проблем безпритульних дітей. Там налагоджена вже доволі успішна практика ранішнього виявлення проблеми. Цією проблемою опікується велика армія соціальних працівників. Прийомним батькам Фінляндія робить спеціальні доплати. Навчання там є безкоштовним”.

Одесити відвідали в Оулу і притулок для людей похилого віку.
XS
SM
MD
LG