Доступність посилання

ТОП новини

Чи став італійський прем`єр Сильвіо Берлусконі кумом футболіста Андрія Шевченка?


Михайло Аландаренко

Прага, 6 вересня 2005 року - Італійський прем’єр Сильвіо Берлусконі ледь не став кумом форварда футбольного клубу “Мілан” Андрія Шевченка. Ледь не став, тому що це йому заборонила католицька церква. Річ у тім, що Сильвіо Берлусконі кілька років тому розлучився зі своєю дружиною й одружився вдруге. Тому на хрестинах Джордана, сина Андрія Шевченка та його подруги Крістен Пазик, Берлусконі був наче ніким. Формально хресними батьками Джордана стали батьки Крістен Пазик, які й поставили свої підписи у відповідному документі. Але Берлусконі потримав первістка українського бомбардира й американської моделі на руках, після чого, як повідомляють італійські журналісти, сказав натовпу цікавих,що з великим задоволенням виступив у ролі хрещеного батька Джордана й навіть трохи відчуває себе татом для Андрія та Крістен.

Церемонія відбулася 5-го вересня, у містечку Черноббіо близько Мілана. Це одне з найдорожчих містечок на березі озера Комо. Там, зокрема, живе американський кіноактор Джордж Клуні. Про хрестини сина форварда “Мілана” із загальнонаціональних італійських газет написали “Репуббліка”, “Корр’єре делла сера” і “Ґазетта делло спорт”.

Берлусконі був президентом футбольного клубу “Мілан”, але мусив залишити цю посаду, коли став прем’єр-міністром, щоб уникнути конфлікту інтересів. Хоча він і досі залишається власником червоно-чорної команди.

Чи були хрестини Джордана Шевченка політичною подією? Про це ми запитали одного з найпопулярніших італійських спортивних коментаторів Іларію д’Аміко.

“Хрестини Джордана, сина Андрія Шевченка, надзвичайно талановитого футболіста й людини з великим серцем, були особистою подією. І це попри те, що там був присутній прем’єр-міністр Сильвіо Берлусконі. Але Берлусконі можна вважати своєрідним італійським батьком Андрія Шевченка, а тому – хрещеним батьком маленького Джордана. Між Андрієм Шевченком та Сильвіо Берлусконі існує тісний особистий зв’язок. Їх пов’язує любов до футболу та взаємоповага”.

А що думаєте Ви про Андрія Шевченка?

“Після тих успіхів, яких досягла українська збірна, я можу тільки нагородити Андрія Шевченка ще однією медаллю за хоробрість. Він – машина для забивання голів, він – високоточна зброя”.

Чи завдяки Андрієві Шевченку дізнались італійці про його великого однофамільця - Тараса Шевченка?

“Не думаю, що багато італійців читали твори цього великого поета. Безумовно, в Італії більше знають Шевченка-футболіста. У нас говорять, що в Італії живе 54 мільйони тренерів національної футбольної збірної, тому що всі італійці говорять про футбол, думають про футбол і хочуть грати в футбол. Дуже дякую вам за такого великого футболіста!”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG