Доступність посилання

ТОП новини

Обвинувачення Зінченка повинні бути відкрито розслідувані, щоб не позначитись на авторитеті України.


Сергій Куделя

Вашингтон, 7 вересня 2005 - Призначення Олега Рибачука новим державним секретарем України свідчить про тяглість цінностей Помаранчевої революції на вершині української влади. Так вважає старший аналітик правозахисної американської організації “Дім Свободи” Адріан Каратницький. На його думку, закиди колишнього держсекретаря Олександра Зінченка не позначаться на репутації України у світі, якщо його обвинувачення на адресу українських урядовців будуть відкрито розслідувані.

Твердження Олександра Зінченка про корумпованість найближчого оточення Президента Віктора Ющенка не похитнули віру американського експерта у моральність глави держави. Говорить Адріан Каратницький:

“Я впевнений, що на вершині української влади в образі Президента стоїть людина високих моральних цінностей і нескорумпованості. Мені здається, що будуть вжиті всі заходи для розслідування серйозних закидів і заяв, виголошених Олександром Зінченком”.

Каратницький називає подальше розслідування обвинувачень Зінченка “важливим і необхідним кроком”, а також відзначає об’єктивне висвітлення його заяви в українських ЗМІ. Американський експерт, добре знайомий із Ющенком, заперечує слова колишнього держсекретаря про інформаційну блокаду Президента.

“Президент – незалежна людина. Він ніколи не був маріонеткою будь-яких людей. І при моїй великій пошані до Зінченка, я не можу повірити, що він у якомусь інформаційному вакуумі, знаючи, скільки є векторів інформації, які доходять до Президента”.

Адріан Каратницький був ініціатором та одним із засновників організації “Помаранчеве коло”, яка збирається просувати інтереси України на Заході. Відкриття цієї організації у Нью-Йорку наступного тижня планує відвідати Президент Ющенко. За словами Каратницького, обвинувачення, висловлені Зінченком, не ускладнять його завдання піднесення міжнародного авторитету України.

“Воно не могло ускладнитися, бо я тримаю стосунки з широким колом людей, які були пов’язані з цінностями Помаранчевої революції. Якщо деякі люди відходять від цих цінностей, то є достатній резерв ще у владі, уряді, і на самій вершині”.

До такого резерву Адріан Каратницький відносить і Олега Рибачука, який був призначений Ющенком новим державним секретарем. На думку американського експерта, Рибачук є одним з носіїв цінностей Помаранчевої революції на вершині української влади.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG