Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Те, що лікар приписав.



Київ, 7 вересня 2005 року.

За останні роки в Україні помітно зросла кількість реклами у пресі і на телебаченні лікувальних засобів. Власне, відбулося це пропорційно до збільшення в аптеках самих ліків. Українці відверто полюбили самолікування. Держава вирішили покласти край не лише небезпечному “сам собі лікар”, а й корупції у галузі виробництва ліків.

Про мініреволюцію в українських аптеках - у спільному проекті Радіо Свобода і Нашого Радіо "Звуки Життя": "Те, що лікар приписав" з Надією Шерстюк.

Упродовж вересня уряд складатиме список тих ліків, які можна безперешкодно купити в аптеках. Головне, кажуть, урядовці, припинити народне самолікування. Кореспондент “Звуків Життя” побувала в одній зі столичний аптек, де зустріла досить роздратованих аптекарів... Люди ж з вулиці радять урядовцям зайнятися спекуляціями з цінами на ліки, а не продажем за рецептами....

Аудіозапис програми. Перший випуск:

А от у Львові ажіотаж в аптеках розпочався. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода Галина Терещук, львів’яни скуповують поки що доступні без рецептів ліки на суму 50-100 гривень.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Фармацевтична реформа, яку запровадило Мінохорони здоров"я, жодним чином не гарантує якість медичних препаратів – вважають лікарі. Як убезпечити себе від неякісних і підробних препаратів? А от у Лондоні не можна у вільному обігу придбати препарати, якими лікують хронічні захворювання. Репорт Олекси Семенченко з Великої Британії.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Поступово хвиля ажіотажу і обурення людей має впасти – і люди призвичаяться до нових правил – саме так вважають перехожі. Чи не породить закон про ліки нову хвилю корупції – серед лікарів, і яку ціну матимуть нові “рецептні” препарати?

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG