Доступність посилання

ТОП новини

Реакція на відставку уряду.


Влада Саюк

Київ, 8 вересня 2005 - Сьогодні зранку в парламенті головною темою для обговорення стала відставка Уряду. Більшість народних депутатів говорить про те, що рішення президента очікували. Про те, хто може стати наступним прем’єром, ще сьогодні прогнозувати не беруться. Серед можливих кандидатур поки що називають лише лідера соціалістів Олександра Мороза.

З самого ранку депутати, чекаючи рішення Президента стосовно подальшої долі уряду, позбавили мандатів 12-ох депутатів-сумісників. Серед них опинився і екс-секретар Ради національної безпеки та оборони Петро Порошенко.

Лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук: “Порошенко своїм мандатом та різними інсинуаціями навколо свого мандату так набрид парламентарям, що Ви чули, як сьогодні розгорталася дискусія. Як дружньо голосували, крім “Нашої України”, яка, звичайно, не могла голосувати.”

Вже за кілька годин після того, як стало відомо про повну відставку уряду, члени СДПУ(о) почали говорити і про можливість відставки Президента Віктора Ющенка. Член цієї фракції Нестор Шуфрич уже говорить про те, що Ющенко повинен подати у відставку. Позафракційний народний депутат Петро Олійник зазначає, що передбачав відставку уряду.

“Все, що береться прямо з майданів та ставиться на певний сектор суспільного життя чи економічного, не перевіривши його компетенцію, так і завершується. Я говорив, що Президент може тих, хто був біля нього на майдані, тримати біля серця, давати їм маршальські зірки, все, що завгодно. Але керувати повинні компетентні люди”.

Петро Олійник вірить у щасливе майбутнє країни. І додає: країна переживала і не такі потрясіння. Радник Президента Леонід Черновецький переконаний: нових урядовців Президентові можна буде знайти в короткий строк. Їх він пропонує шукати і в парламенті, і серед представників бізнесу.

“Будь-яка відставка і будь-які зніми у вищих ешелонах влади завжди на краще народу, тому що з’являються нові погляди та нові дії на користь людям. Я думаю, що Президент зможе знайти людей, які будуть турбуватися про народ не з екранів телевізорів, а реально. Такі люди сьогодні є”.

Лідер соціалістів Олександр Мороз каже, що вони, попри те, що окремо підуть на вибори, і надалі підтримуватимуть Президента. Також Мороз зазначає, що рішення Віктора Ющенка не означає повний розпад провладної коаліції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG