Доступність посилання

ТОП новини

В.о. міністра освіти України не має наміру звільняти одеського ректора Сергія Кивалова.


Петро Каландирець

Станіслав Ніколаєнко
Одеса, 8 вересня 2005 - Таку заяву зробив у відповідь на запитання журналістів Станіслав Ніколаєнко. За його словами, він спрямував запити до Служби безпеки України, Генпрокуратури та МВС, і жодна з цих установ не має претензій до ректора Одеської національної юридичної академії Сергія Кивалова. „Якщо Генеральна прокуратура не здатна виявити порушень у діяльності колишнього голови ЦВК, що можемо ми?” – наголосив виконувач обов’язків міністра освіти і науки України.

Біля приміщення Будинку культури Одеського політехнічного університету, де 8 вересня проходила зустріч Станіслава Ніколаєнка з викладачами, директорами та керівниками місцевих управлінь освіти, майже дві години тривав пікет організований обласною організацією партії „ПОРА”. Учасники акції вимагали ухвалити рішення про призупинення повноважень Сергія Кивалова як ректора юридичної академії.

„Ми обурені тим, що на чолі одного з найвідоміших вузів країни стоїть особа, дії якої минулого року вплинули на загострення внутрішньополітичної кризи в країні, призвели до протистояння у суспільстві та поставили український народ на межу громадянської війни”, йдеться у зверненні, переданому виконувачу обов’язків міністра. Автори документу наголосили, що у разі ігнорування вимоги про призупинення повноважень ректора академії „партія „Пора” залишає за собою право вдатись до рішучих акцій протесту прямої дії, зокрема до повного та безстрокового блокування усіх керівних та адміністративних установ”.

Станіслав Нвколаєнко в Володимир Куриленко
Звільнити Сергія Кивалова вимагають у спільній заяві і лідери Одеських обласних організацій партій „Наша Україна”, Народного Руху України та Української Народної Партії. Представники партії „Наша Україна” взяли участь в акції біля приміщення Будинку культури Одеського політехнічного університету. Як повідомив один з учасників пікету, член Ради обласної організації „Наша Україна” Вадим Поліщук,

„ми обурені ситуацією, яка нині є в Одеській національній юридичній академії, ректором якої є колишній голова ЦВК. Сергій Кивалов звільняє колишніх своїх колег, знаних правників, які під час минулих виборів Президента були прихильниками Віктора Ющенка і протидіяли тиску на викладачів і студентів під час виборчої кампанії 2004 року”.

Станіслав Ніколаєнко заявив, що дотепер не отримав у своєму відомстві жодного звернення політичних партій чи громадських організацій про „протиправну діяльність ректора Кивалова”.

Виконувач обов’язків міністра освіти і культури висловив переконання, що представники Соціалістичної партії, найімовірніше, далі працюватимуть у новому уряді.

Працівники ЗМІ на прес конференції
„Якщо Єхануров не запросить соціалістів до уряду – це буде не на користь загальній справі. Правдою є те, що представників нашої партії ніхто у корумпованості не звинувачував. Якщо Президент і Віктор Єхануров вважатимуть, що їм не потрібна наша підтримка, – нічого не станеться. Ми і далі успішно працюватимемо. Мені ситуація перебування в опозиції відома. Я не перший рік в опозиції...”, сказав Станіслав Ніколаєнко.

Виконувач обов”язків міністра освіти і культури запевнив, що має намір приділити особливу увагу реалізації вже розробленої програми „Студентський гуртожиток”. 50 мільйонів гривень буде витрачено на ремонт гуртожитків. Серед планів і продовження програми інформатизації освітніх закладів, програм „Сільська школа” і „Дошкілля”, підтримка профтехосвіти.

Укладена угода зі Світовим банком, на 86 мільйонів доларів, про підвищення якості знань в Україні. Мова йде про зміцнення бази – лабораторій, підручників, посібників, оснащення, інформатизація.

Станіслав Ніколаєнко особливо подякував за діяльність керівництва Одеської обласної держадміністрації, спрямовану на збереження усіх шкіл у районах області.

У прес-конференції брав участь і заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Володимир Куриленко.
XS
SM
MD
LG