Доступність посилання

ТОП новини

Ален Ґіємоль – про кризу в Україні.


Тарас Марусик

Київ, 8 вересня 2005 року.

Ален Ґіємоль - французький журналіст. Працює в газеті “La Croix” і спеціалізується на Центральній Європі, а також на пострадянському просторі. Ален Ґіємоль безпосередньо спостерігав упродовж цілого місяця за виборчою ситуацією в Україні восени 2004 року. Автор книжки “Навіть сніг був помаранчевим. Українська революція”.

Ален Ґіємоль

Я думаю, що така логіка подій була очікуваною, тому що чутки про це ходили вже давно. Тепер просто почалася друга фаза. Цим я хочу сказати, що відразу після революції була перша фаза – приведення до влади нового уряду з доволі енергійною особою. Нова влада спробувала надати новий сенс політичній діяльності. Друга фаза, в яку вступає сьогодні Україна, повністю спрямована на майбутні вибори. Завдання нової команди, яка буде призначена, думаю, через кілька днів, - забезпечити колишній опозиції-теперішній владі успіх на тих виборах.

На мою думку, подібні кризи є частиною нормального політичного життя. Це просто подія, яка є частиною нормального перебігу політики. Тобто, якщо ця криза відбиває кризу довіри всередині української влади, тоді вона буде радше позитивною і рятівною. Все залежатиме від першої особи новопризначеного уряду. Саме це покаже, до чого приведе сьогоднішня подія: до кращого чи до гіршого.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG