Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Бізнес в умовах естріму.



Київ, 9 вересня 2005 року.

Почати все з “чистого аркуша” вирішив Президент України та відправив уряд, Раду національної безпеки і оборони у відставку. Політичний “аркуш” вже почали заповнювати новими призначеннями. Однак “аркуш” правил гри для підприємництва поки що порожній. Хіба що на ньому залишилися наміри Президента і колишнього вже уряду Тимошенко.

Про життя малого і середнього підприємництва в умовах політичної кризи і про розвиток ситуації – у спільному проекті Радіо Свобода і Нашого Радіо "Звуки Життя": “Бізнес в умовах естріму” з Микитою Моісеєвим.

Швидко зменшити тиск держави на бізнес, скасувати десятки сотень регулятивних актів, започаткувати нові прозорі правила гри для підприємців – такими були настанови Президента України і такими були наміри уряду Юлії Тимошенко. Словом, обіцяли багато-багато повітря у “легені” тих, на кому тримається будь-яка демократична сучасна країна Заходу. Поки не вдалося із сумом констатує Віктор Ющенко... Не відчули підприємці цього підтверджують аналітики ринку...

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Вчора ввечері, ідучи додому, я помітив цікаву річ - небачено велика кількість дорогих іномарок окупувала паркінги поблизу ресторанів та барів. Аби втамувати цікавіть, зайшов в один з них і прислухався. Мова йшла про бізнес. Звичайно, у контексті останніх подій - відставки уряду. Бізнесмени занепокоєні, і зараз нашвидкоруч формують нові концепції існування. Разом із бізнесменами миттєво зреагував на відставку уряду і курс долара. Для підприємця він - чи не найперший пункт уваги на початку робочого дня. Після відставки уряду Тимошенко – курс долара став рости.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

За дорученням Президента і наказами Юлії Тимошенко до 1 вересня мало запрацювати “єдине вікно” для реєстрації приватного підприємства. Будь-який громадянин України за один день мав би зареєструвати мале чи середнє підприємство. Кореспондент “Звуків Життя” спробувала зробити це...

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Змінити тип і стиль взаємин держави із підприємництвом за короткий час важко. Зі зрозумілих причин. З одного боку, тягар років, традиція - коли пострадянська держава дихає контролем у потилицю. Не вміє інакше. З іншого ж боку, боротися з великим бізнесом, чи то пак олігархами - гучніше виходить. От і залишається малий і середній десь на узбіччі. З вічними обіцянками від держави - зробити усе аби дихалося на повні легені. Були робочі місця, міцнів середній клас. Але до смерті надії на уважне ставлення держави до підприємців - ще далеко. Просто шлях цей - еволюційний. І революціями його не скоротити. Що ж буде завтра після політичної кризи у країні?

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG