Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародна організація з міграції і "Океан Ельзи" спільно боротимуться з торгівлею українцями.


Тарас Марусик

Київ, 9 вересня 2005 - Сьогодні ввечері в столиці України розпочалася інформаційна кампанія з попередження торгівлі людьми, в які узяли участь Фонд MTV Європа, популярний український гурт “Океан Ельзи” та представництво Міжнародної організації з міграції в Україні.

Фонд MTV Європа створений два роки тому, а минулого року в сербському місті Новий Сад під час великого міжнародного музичного фестивалю була започаткована кампанія MTV EXIT “Зупинимо експлуатацію та торгівлю людьми”. Говорить директор Фонду MTV Європа Томас Ейр:

Томас Ейр

Коли нам зробили пропозицію разом з “Океаном Ельзи” попрацювати в Україні, ми, відверто кажучи, ні хвилини не вагалися. Ми чули вже і до того про “Океан Ельзи” у нашому далекому Лондоні – і не лише чули про них, але й слухали їхню музику, і зрозуміло, що ми були у великому захваті від цієї нагоди”.

Тарас Марусик

Лідер “Океану Ельзи” Святослав Вакарчук розповів драматичну історію про тяжку долю однієї родини, яка стала жертвою обману при запрошенні на роботу за кордон .

Святослав Вакарчук

А насправді дві дівчинки з цієї сім’ї, фактично, були, прямим текстом скажу, продані в рабство. Я поки не почув цієї історії сам, до того така проблема, як торгівля людьми, мені здавалося, важливою, але я, може, не відчував її всім серцем, як відчуваю зараз.

Коли нам запропонували попрацювати зараз на роз’яснення суті цієї проблеми, ми відразу з хлопцями погодилися, тому що розуміємо, що тільки самі українці, в першу чергу, можуть допомогти собі у вирішенні цієї проблеми.

Тарас Марусик

Відповідаючи на запитання радіо “Свобода”, що дасть у творчому плані гуртові “Океан Ельзи” співпраця з Міжнародною організацією з міграції та Фондом MTV Європа, Святослав Вакарчук сказав.

Святослав Вакарчук

Ми не говоримо зараз про творчий доробок. В першу чергу, ми говоримо про соціальний аспект того, для чого ми тут зібралися. Ми говоримо про те, що насправді існує безліч проблем у світі, до яких кожен з нас має той чи інший стосунок, але погана обізнаність цими проблеми доводить до того, що вони перемагають нас, поширюються все більше і більше, і ми стаємо беззахисними.

Завдання не тільки нас, а й всіх, скажімо, відомих людей - говорити вголос про проблеми довкола нас.

Одна з цих проблем – це є для України важлива і дуже болюча проблема – проблема торгівлі людьми. І ви знаєте прекрасно, що кожного року дуже багато наших співвітчизників їдуть закордон, і багато з них засліплені обіцянками фінансовими та й іншими. І не звертають уваги насправді на дуже дивні і небезпечні умови, які їм пропонують, а потім стають жертвами власної легковажності.

Тарас Марусик

Голова Міжнародної організації з міграції в Україні Джефрі Лабовіц повідомив, що тур гурту “Океан Ельзи”, який пройде 30-ма містами України, буде висвітлений і музичним телеканалом MTV. А Святослав Вакарчук додав, що їхній тур відбудеться у всіх найбільших містах України як Сходу, так і Заходу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG