Доступність посилання

ТОП новини

10 вересня Дніпропетровськ відзначав День міста. У святкуванні взяв участь і виконувач обов’язків прем’єр-міністра Уряду України Юрій Єхануров.


Геннадій Сахаров

Микола Швець, Юрій Єхануров, Іван Куліченко
Дніпропетровськ, 10 вересня 2005 - За сумнівним датуванням, пов’я заним з імперською російською історіографією, міська і обласна влада вважають, що Дніпропетровську 229 років, іґноруючи історію міста, пов’язану з українським козацтвом. Українським інститутом історії і археографії встановлено, що історія міста починається з 1635 року, коли на першому дніпровському порозі була збудована фортеця Кодак. Проте імперське датування як і імперські рецидиви мислення місцевої влади живучі.

Святкування розпочалося з покладання квітів почесному громадянину Дніпропетровська Олександрові Полю, відкривачу і засновнику видобутку криворізьких покладів залізної руди. Квіти поклали Юрій Єхануров, котрий наразі суміщає посади голови Дніпропетровської обладміністрації і виконувача обов’язків прем’єр-міністра, голова обласної ради Микола Швець і міський голова Іван Куліченко. Тут же біля пам’ятника Полю Юрій Єхануров відповів на запитання журналістів.



Відповідь на запитання чим був Дніпропетровськ у біографії Юрія Єханурова:

“Якщо жартома – ви ж знаєте, що ніяке підвищення в Україні неможливе, якщо не пройшов екзамен у Дніпропетровській області”.

На запитання за яким принципом формуватиметься новий уряд Юрій Єхануров відповів, що згідно з меморандумом, обговореним 9-го вересня на нараді президента з керівниками фракцій Верховної Ради, який має бути підписаний 12-го вересня, уряд формуватиметься за результатами зустрічей з фракціями та що розгляд пропозицій фракцій розпочнеться з 20-го вересня. Жодні пропозиції щодо персоналій ще не розглядалися.

“Я гадаю, що слід повернутися до часів розподілу обов’язків коли прем’єр-міністром був Віктор Ющенко. Там було багато раціонального. Я на разі якраз над цією проблемою працюю. Але головна проблема все одно це бюджет. Учора я зустрічався з міністром фінансів. Ми сьогодні продовжимо роботу над проектом бюджету наступного року, доповімо президенту і у понеділок у другій половині дня вже буде засідання уряду з питання бюджету. Корективи у проекті бюджету будуть. Президент поставив завдання щоб це був бюджет розвитку. Наскільки нам вдасться разом з Міністерством фінансів, Кабінетом міністрів зараз внести корективи – подивимось. Гадаю що у процесі роботи у процедурі першого читання бюджету це буде зроблене”.

Щодо часу, потрібного для формування уряду:

“Я так думаю, що часу особливого немає і я все зроблю для того, щоб це було зроблене до кінця місяця”.

Про реприватизацію:

“Процеси реприватизації у країні не проводитимуться. Ті зобов’язання, які ми брали восени минулого року, взимку, виконуються. Я маю на увазі ті несправедливо приватизовані об’єкти, у тому числі і Криворіжсталь. Що стосується методів роботи – основним методом роботи буде переговорний процес, стіл переговорів і мирова угода”.

І про відокремлення влади від бізнесу:

“Цей принцип обов’язково буде затверджений. Президент сказав про те що безумовне реальне відокремлення влади від бізнесу. Безумовне”.
XS
SM
MD
LG