Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі розігнали акцію противників Сергія Кивалова.


Петро Каландирець

Роман Дев'ятов
Одеса, 13 вересня 2005 - Таке повідомлення зробив на брифінгу у прес-клубі „Право” Національної Спілки письменників України голова обласної організації партії „ПОРА” Роман Дев’ятов. За його словами, вранці 13 вересня група невідомих молодих людей, які вийшли з адміністративного приміщення Одеської Національної Юридичної Академії, не допустили розміщення біля будинку цього навчального закладу наметового містечка та проведення пікету активістів партії „Третя сила”. Сталася сутичка. У партійних активістів відібрали гасла, прапори з символікою, їм погрожували.

Представники партії „Третя сила” мали намір організувати акції протесту з вимогою негайного звільнення з посади ректора – Сергія Кивалова та поновлення на посаді генерального директора телеканалу “TV Точка” Ігоря Яковлєва.

Кілька подібних акцій біля стін академії вже провела обласна організація політичної партії „ПОРА” Роман Дев’ятов оголосив на прес-конференції звернення до ректора Одеської Національної Юридичної Академії Сергія Кивало ва, у якому повідомив, що ще 7 вересня отримав інформацію про підготовку провокацій проти учасників мирних акцій протесту біля будинку академії.

“Ми сподівалися, що Ви не дозволите долучити до протистояння студентів вищого навчального закладу. На жаль, нині ми переконалися у тому, що для досягнення своїх цілей Ви можете піти на будь-які кроки. Відтепер під час проведення подібних сутичок за кожного постраждалого будете відповідати особисто Ви, пан Кивалов”.

За словами Романа Дев’ятова, активісти партії „ПОРА” з більшості регіонів України вже відгукнулися на заклик одеських партійців і заявили про готовність приєднатися до багатолюдних акцій під вимогою звільнення Сергія Кивалова з посади ректора.

На брифінгу була підтверджена готовність партії „ПОРА” продовжити акції спрямовані проти Сергія Кивалова та на адресу ректора висловлене застереження „припинити організацію силами студентів різноманітних провокацій та нападів”.

Роман Дев’ятов ще раз наголосив, що партія „ПОРА” вважає:

„Сергій Кивалов не має морального права навчати майбутніх правників у зв’язку з тим, що безпосередньо брав участь у організації фальсифікацій під час виборчої президентської кампанії 2004 року”.

„ПОРА” в Одесі наполягає на усуненні пана Кивалова з посади ректора. Тим часом триває і оголошене громадське розслідування діяльності ректора Одеської Національної Юридичної Академії, результати якого планують передати до прокуратури.
XS
SM
MD
LG