Доступність посилання

ТОП новини

НРУ в Одесі піде на вибори з партіями прихильними до Ющенка.


Петро Каландирець

Одеса, 14 вересня 2005 - Про це повідомив на прес-конференції для журналістів у редакції обласної газети „Чорноморські новини” голова Одеської обласної організації Народного Руху України Геннадій Щипківський.

Він розповів про бачення партії на нинішню політичну ситуацію в Україні та протистояння, яке виникло між командами Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко.

Геннадій Щипківський
Геннадій Щипківський висловив думку, що чим ближче дата можливої реалізації „політичної реформи” в Україні,тим більша можливість виникнення нового протистояння прихильників нинішнього Президента з Соціалістичною партією України.

„Я переконаний, що 1 січня „політична реформа” не відбудеться. Неприпустимою на нинішньому етапі є втрата главою держави своїх повноважень. За цих умов демарш може зробити вже Олександр Мороз, що призведе до відставки представників СПУ з уряду та з посад голів адміністрацій у різних регіонах України”,- висловив припущення голова обласної організації Народного Руху України.

Геннадій Щипківський наголосив на необхідності підвищити агітаційну кампанію серед виборців напередодні виборів 2006 року. За його словами, Народний Рух України піде на вибори у блоці з політичними партіями прихильними до нинішнього Президента Віктора Ющенка. Суперечки у активістів НРУ на Одещині викликає лише перспектива співпраці з Народним Союзом „Наша Україна”, де, на думку рухівців, об’єдналися нині „перефарбовані прихильники попередньої влади. Яскравий приклад – фракція НСНУ у Одеській міській Раді, яку очолив один з учасників сумновідомого голосування за звернення до тоді глави держави Леоніда Кучми з проханням запровадити в Україні надзвичайний стан у відповідь на Помаранчеву революцію”.

Лідер одеських рухівців вважає, що у новому уряді Єханурова буде більшість нових міністрів, „але залишаться такі як Юрій Луценко чи Борис Тарасюк. Не всі в уряді Тимошенко працювали погано, але Кабінет міністрів є виконавчим органом, а не політичним клубом. Політичний дух Майдану був перенесений до кабінетів колишнього уряду. Переважно там тривали політичні протистояння на теми „хто буде з ким?”, „хто не з нами, той проти нас”.

Геннадій Щипківський назвав прийнятною кандидатуру Володимира Ланового на посаду нового віце-прем’єр міністра з питань економіки.

Присутній на прес-конференції колишній політв’язень, представник міської організації товариства „Просвіта” Олекса Різниченко висловив думку, що „зміна керівництва уряду України не призведе до кризових явищ”.

Олекса Різниченко
Олекса Різниченко: „Мудреці колись казали: „Все, що не відбувається – це на краще”. Влада залишається українською. Президент обраний народом і нові міністри не будуть гіршими. У тому факті, що Леонід Кучма підтримав Ющенка у справі відставки Тимошенко, немає нічого страшного. Може, у Кучми ще лишилися краплі глузду. Ми повинні перемогти на виборах 2006 року і тоді Україна буде демократичною”.
XS
SM
MD
LG