Доступність посилання

ТОП новини

Експертиза таращанського тіла буде готова через місяць. Пообіцяв Лесі Гонгадзе слідчий генпрокуратури.


Галина Терещук

Львів, 15 вересня 2005 – Результати експертизи стопи і волосся таращанського тіла будуть готові через місяць. Пообіцяв сьогодні Лесі Гонгадзе слідчий генпрокуратури пан Булига який спеціально прибув у Львів аби ознайомити матір вбитого журналіста Георгія Гонгадзе з результатами експертизи, яку проводять німецькі фахівці.

Леся Гонгадзе розмовляла із слідчим генпрокуратури паном Булигою в приміщенні обласної прокуратури більше години. Вона принесла зі собою полотно, в якому хрестила Георгія і його дитяче волосся. Його пані Леся й надала для експертизи, а також те волосся, яке зібрала зі светра сина напередодні смерті. Власне експертиза й мала довести чи волосся співпадає з тим, яке було на таращанському тілі.

Лесі Гонгадзе
“Я вимагаю протягом 5 років аби мені надали ДНК стопи і волосся і поставити на цьому крапку. Я цього добитись не можу. Зараз мені надали результати ДНК, це експертиза тих частин, які вони досліджували, п’яточної кістки немає.024 Я наполягаю на експертизі стопи. Я вам заявляю, що стопа, яку я бачила в морзі моєму синові не належить”.

Леся Гонгадзе звернулась до генерального прокурора України Святослава Піскуна, заяви якого вона уже не може зрозуміти.

“Це, що робить зі мною генпрокуратура протягом 5 років не вкладається в рамки здорового глузду. 0 19 20 Те, що я вимагаю немає, експертиза не завершена. Я звертаюсь до пана Піскуна, генерального прокурора, яке він має право обманювати народ, що експертиза уже проведена, коли у той час та експертиза, яку я вимагає немає вона навіть не проводилась. Лише через місяць буде готова”.

16 вересня виповнюється рівно 5 років від дня зникнення журналіста Георгія Гонгадзе. Леся Гонгадзе вважає, що генпрокуратура зараз поспішає скинути інформацію, що мовляв усе завершене. Прості громадяни втомились за 5 років від розгляду цієї справи, від тієї брехні, яку постійно їм говорить генпрокуратура. Заявила Леся Гонгадзе.

“Яка експертиза проведена чітко генпрокуратура не говорить, те що я прошу буде робитись лише зараз - через 5 років після вбивства сина.”

Леся Гонгадзе повідомила радіо “Свобода”, що 16 вересня вона молитиметься за душа сина і не братиме участі у жодних політичних акціях. Мати Георгія запросила до себе кілька журналістів, які постійно висвітлюють справу загибелі її сина.
XS
SM
MD
LG