Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Друзі-вороги.



Київ, 15 вересня 2005 року.

Ідеальна пара “помаранчевого Майдану” – Юлія Тимошенко і Віктор Ющенко розлучилися. Політично. І кожна нова їхня заява або їхнього оточення все далі і далі віддаляють один від одного колишніх друзів. Так можна стати і ворогами... Чи може бути дружба у політиці? Чи відчувають політики різницю між політичним дружбою і партнерством?

Про дружбу у політиці – у спільному проекті Радіо Свобода і Нашого Радіо "Звуки Життя": “Друзі-вороги” з Віолою Бурдою.

Крім “зіркової пари” президент – прем’єр, українська політика знає приклади інших діячів, що підтримувати колись дружні стосунки, а наразі стали ворогами - “Зінченко і Медведчук”, Мороз і Вітренко. Чи можлива дружба в політиці? Екс-президент України, член СДПУ (о) Леонід Кравчук переконує, що дружби в політиці не існує.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Дружба – одна з життєвих цінностей людини, вважають психологи. Деякі українські державні мужі звикли підтримувати товариські стосунки зі своїми політичними соратниками. Народний депутат Ігор Шурма зізнається, що дві третини парламенту – це його друзі, з якими його пов’язують не лише політичні інтереси.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Дружні стосунки, кумівство, приятелювання - все це з арсеналу політиків азійських країн. В західних країнах існують лише політичні інтереси, вважає політолог Ігор Лосєв. Для України, яка ще не виборсалася з радянського менталітету, подолати “родинні” стереотипи в політиці дуже важко.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Черговий політичний скандал вибухнув в Україні після заяв Леоніда Кравчука про фінансування виборчої кампанії Віктора Ющенка російським олігархом Борисом Березовським. Леонід Кравчук нині перебуває в опозиції до чинної влади, туди ж подалася і колишня соратниця президента Юлія Тимошенко. Принаймні, вона заявила, що і на парламентські і на президентські вибори вона йтиме окремо. Чи можливий союз колишніх непримиренних суперників - “есдеків” з “б’ютівцями” . Психолог Іван Данилюк каже, що двоє колишніх ворогів можуть “сдружитися” проти більш сильного суперника, скажімо президента?

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG