Доступність посилання

ТОП новини

Лідер НСНУ на Одещині називає однопартійця Петра Порошенка „одним із найбільш скандальних політиків...”


Петро Каландирець

Олексій Козаченко
Одеса, 19 вересня 2005 - Таку заяву народний депутат України та голова Одеської обласної організації Народного Союзу „Наша Україна” Олексій Козаченко зробив в інтерв’ю інформаційній агенції „Контекст Причорномор’я”. Коментар був настільки неочікуваним, що його одразу передрукували кілька місцевих газет.

„Те, що відбувається нині в країні, є позитивом”, - заявив Олексій Козаченко, коментуючи дії Президента, пов’язані зі звільненням Секретаря Ради Національної безпеки і оборони України Петра Порошенка.

На думку Олексія Козаченка, „Петро Порошенко був одним з найбільш скандальних політиків в уряді, який прийшов до влади після Помаранчевої революції”...

При цьому голова Одеської обласної організації НСНУ не повідомив у коментарі іншого факту. Згаданий ним „найбільш скандальний політик” є заступником голови Ради партії Народний Союз „Наша Україна” та його безпосереднім однопартійцем.

Схожою на коментар Олексія Козаченка є реакція на звільнення Петра Порошенка не лише у місцевих лідерів партій „Трудова Україна” та СДПУ (о), але і його колеги у парламенті Ігоря Рєзніка.

„Президенту з початку ще вдавалося перешкоджати винесенню „сміття з хати”. Однак після сутичок Юлії Тимошенко і Петра Порошенка на Нікопольському заводі це стало практично неможливим. Ситуацію не виправила навіть надзвичайна нарада правлячої верхівки держави, зібрана нещодавно. Після сутичок Петра Порошенка і Миколи Томенка деякі політики почали говорити про „помаранчеву чуму”. Ситуація вибухнула після виступу Олександра Зінченка. Вибору у Президента не було, а приховати конфлікт Тимошенко і Порошенка було неможливо. Рішення існувало лише одне, і Віктор Ющенко його використав”,- зазначив Ігор Рєзник.

Факт звільнення з посад Голови Ради Національної Безпеки і оборони України та голови уряду жваво підтримав і заступник голови міської організації Блоку Юлії Тимошенко Дмитро Шпинарьов. Він назвав це „єдино правильним рішенням”.

„Лише таким чином у нинішній ситуації можливо подолати кризу влади і усунути конфліктні ситуації. Розвиток і наслідки цих подій можуть бути непередбаченими”
, - вважає Дмитро Шпинарьов.

Місцеві політичні спостерігачі в Одесі відзначають парадоксальну схожість коментарів з приводу відставки Петра Порошенка лідера обласної організації НСНУ, народного депутата України Олексія Козаченка і партій, які критично ставилися до організаторів та безпосередніх учасників Помаранчевої революції, а нині заявили про намір не входити до передвиборчого блоку прихильників Президента України Віктора Ющенка, який виборюватиме депутатські мандати до Рад різних рівнів у березні 2006 року.
XS
SM
MD
LG