Доступність посилання

ТОП новини

Політики в Одесі переконані, що Єхануров таки стане головою уряду.


Петро Каландирець

Одеса, 20 вересня 2005 -Про це вони заявили в інтерв’ю радіо „Свобода” одразу після ранкового засідання Верховної Ради України 20 вересня, на якому Юрій Єхануров не одержав необхідної кількості голосів для затвердження на посаді голови Кабінету міністрів.

Голова громадянського комітету „Одеса-ТАК” Ірина Яроцька наголосила, що вперше за історію незалежної України Юрій Єхануров під час голосування у парламенті не одержав щодо своєї кандидатури жодного голосу „проти”.

„Такого ще не було. Я вже тривалий час не бачила атмосфери подібної до тієї, яка панувала під час обговорення кандидатури Юрія Єханурова. На нинішньому етапі, після тривалої кампанії компромату і протистояння ця людина є необхідною країні. Надзвичайно необхідний, бо він має реальні можливості подолати негативні наслідки відставки уряду Тимошенко”.

Ірина Яроцька наголосила, що за законом Президент має право тричі виносити на розгляд парламенту кандидатуру голови уряду. „Якщо це сьогодні – тоді завтра Єхануров таки очолить Кабінет міністрів України і наприкінці тижня країна матиме новий уряд”,- вважає голова громадського комітету „Одеса – ТАК”.

Народний депутат України, Голова Миколаївської крайової організації НРУ Юрій Діденко дотримується подібної думки – за кандидатуру Юрія Єханурова проголосує необхідна кількість депутатів після повторного подання Президента.

Юрій Діденко: „Хотів би наголосити, що організація роботи відповідальних за проведення голосування бажала бути кращою. На жаль, не всі депутати були у залі. Багато з тих, хто підтримав пропозицію Президента, були у відрядженні. Віктора Ющенка не підтримали чимало його колишніх соратників. Зокрема, не голосувала значна частина фракції ПРП, ті, хто завжди декларував йому підтримку. Уряд Єханурова був би здатен у нинішній ситуації змінити на краще в Україні, стабілізувати ситуацію у середньому і малому бізнесі. Україна мала б увійти у зиму 2005-2006 років з урядом”.

Голова Одеської обласної організації Української Республіканської партії „Собор” Федір Нарійчук назвав останні події у Верховній Раді „цілком закономірним процесом”.

На його думку, „цього слід було чекати. І не лише тому, що про це говорили аналітики. Нині політичні події в Україні розгортаються таким чином, що триває дуже жорстка конфронтація. Великою помилкою Президента була відставка Юлії Тимошенко і уряду в цілому. Багато політичних сил, які свого часу підтримували Віктора Ющенка, розчаровані такими кроками Президента”.

Голова УРП „Собор” Федір Нарійчук висловив прогноз. Республіканці переконані, що Україна стоїть перед надзвичайно жорсткими кризами - політичною і суспільною. Вони вважають, що необхідно вдатися до рішучого кроку і „надати Юлії Тимошенко можливість сформувати новий уряд”.
XS
SM
MD
LG