Доступність посилання

ТОП новини

Прокурор Івано-Франківської області закликає виявляти хабарників.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 21 вересня 2005 - Прокурор Івано-Франківської області закликає виявляти хабарників. Лише упродовж цього року на Прикарпатті порушені понад три десятки кримінальних справ за отримання хабарів. В обласній прокуратурі стверджують, що ця цифра зростатиме.

Шість співробітників міліції, працівник митниці, два представники контрольних органів, два медики – ось далеко неповний перелік осіб на Прикарпатті, притягнених цього року до кримінальної відповідальності за хабарництво. Як заявив прокурор Івано-Франківської області Микола Гошовський, загалом відкриті 32 кримінальні справи за фактами отримання хабарів. Однак прокурор області з очевидним розчаруванням зауважив, що не відчувається профілактичного ефекту у боротьбі з хабарництвом. Для прикладу, в місті Калуші затримали головного лікаря однієї з медичних установ у момент отримання хабара, якого він вимагав від співробітниці за переведення на іншу посаду. А вже через два тижні було затримано керівника іншого калуського медичного закладу - і теж за отримання хабара.

Жертвами посадовців-хабарників дуже часто стають приватні підприємці, яким необхідний той чи інший дозвіл на ведення власної справи. Прокурор області звернувся до представників малого та середнього бізнесу з проханням негайно звертатися до правоохороннних органів, якщо вони стали об”єктами корупційних дій з боку чиновників. З цього приводу Микола Гошовський наголосив : “Не довіряєте правоохоронцям на місцях - ідіть безпосередньо до мене” - пообіцявши, що ці звернення не перешкодять підприємцям спокійно займатися бізнесом. Загалом прокурор Івано-Франківської області Микола Гошовський зауважив, що роботи в структурі, яку він очолює, поки що, на жаль, вистачає.
XS
SM
MD
LG