Доступність посилання

ТОП новини

У разі відсутності вчасної подачі тепла в Одесі теплоелектроцентралі загрожують санкції.


Петро Каландирець

Одеса, 26 вересня 2005 - Таку заяву зробив на засіданні виконавчого комітету Одеської міськради міський голова Едуард Гурвіц. Тепло у помешканнях одеситів має з’явитися не пізніше другої половини жовтня. Якщо графіки будуть порушені, міська влада має намір звернутися із заявою до прокуратури. „І тоді керівникам ТЕЦ місця в Одесі буде мало...” запевнив Едуард Гурвіц.

Учасники виконкому вирішили винести на розгляд найближчої сесії міської Ради питання про виділення п’яти з половиною мільйонів гривень на підтримку реконструкції теплоелектроцентралі.

Цими днями на ТЕЦ була проведена представницька нарада за участю міністра паливно-енергетичного комплексу України, виконкому міськради, на якій розроблені кілька конкретних заходів, спрямованих на підготовку до найближчої зими.

Начальник управління житлово-комунального господарства Одеської міськради Микола Рубля у виступі повідомив, що ситуація на міській ТЕЦ залишається складною. Під загрозою зриву є вчасне постачання тепла до центральної частини міста (понад 300 тисяч одеситів).

„Враховуючи ситуацію, що склалася, і заходи, проведені на рівнях міста і міністерства енергетики, члени виконкому ухвалили рішення:

1. Визначити доцільним організацію пайової участі у фінансування робіт, спрямованих на покращення технічного стану обладнання одеської ТЕЦ, у відповідності до вимог правил безпеки.

2. Звернутись до Одеської міськради з проханням виділити фінансову допомогу одеській ТЕЦ у розмірі 5,6 мільйонів гривень на проведення робіт, спрямованих покращити стан будівлі підприємства”.


Микола Рубля повідомив, що на ремонтні роботи в Одеській

ТЕЦ необхідно приблизно 11 мільйонів гривень. Крім грошей з міського бюджету друга частина фінансування має надійти за рахунок коштів кредиторів та погашення спожитої у єдиній енергетичній системі електроенергії. Присутні на виконкомі депутати наголошували на необхідності зробити рішучі кроки, бо для організації нормального процесу роботи, за їхніми словами, на Одеській ТЕЦ нічого не роблять.

Одеський міський голова Едуард Гурвіц наголосив на тому, що необхідно зробити все можливе для нормального постачання тепла у помешкання мешканців міста. Він висловив надію на належний вплив, у разі потреби, і з боку органів прокуратури. Члени виконкому підтримали прохання про необхідність виділення грошей на реконструкцію Одеської ТЕЦ.

„Нинішній стан справ яскраво засвідчив, що ціла низка організацій в Одесі працюють, м’яко кажучи, недосконало і не відчувають покладеної на них відповідальності. Все це стає наслідком ухвалення вимушених рішень...”, - сказав Одеський міський голова.
XS
SM
MD
LG