Доступність посилання

ТОП новини

Володимир Кличко переміг сам себе.


Василь Зілгалов


Прага, 26 вересня 2005 – Цей бій боксерів суперважковаговиків, що відбувся між Володимиром Кличком / прізвисько “Стальний кулак” / та нігерійцем Самюелем Пітером/ “Нічний кошмар” /, називали поєдинком року. Битва, що відбувалася у Нью - Джерзі 24 вересня, в суботу, коли у Києві був уже недільний ранок 25, дійсно виправдала багато прогнозів .Та один із них - і, мабуть, головний - зазнав провалу.

Переважна більшість експертів з боксу вважали, що без сумнівів виграє нігерійський “Нічний кошмар”, тобто – Самюель Пітер. Але спорт є спорт, і скільки вже прогнозів поламав реальний перебіг поєдинків!

Ви можете собі уявити, щоб у бою боксерів-професіоналів у суперважкій вазі боєць, що тричі побував у нокдауні, все ж виграв бій у цілому? Саме так сталося 24 вересня у Нью – Джерзі.

Спортивні оглядачі “Бостон Глоб” так і сказали: “Ми змушені погодитися з висновком суддівського жюрі”.

А боксерський оглядач місцевої “Стар Леджер” Джері Ізенберг написав, що Володимир “ зобов’язаний своєму джебові”, тобто, на мові боксу – зустрічному ударові. Бо завдяки цьому Кличко-молодший не лише набрав набагато більше очок, але й поламав переможні плани “нігерійської вантажівки”, як назвали ще оглядачі Самюеля Пітера. Варто сказати, що попри перемогу, Володимир отримав і чимало нищівної критики. Так британська “Гардіан” написала, що молодший Кличко “ один з найніжніших претендентів у цій категорій і показав себе ясно недосконалим і обмеженим у технічних діях”. Звичайно, оглядачі мали на увазі три нокдауни, в яких побував Володимир – двічі у п’ятому і раз в десятому раунді. Чимало оглядачів вважають Володимира Кличка одним із найталановитіших боксерів у світі, але кажуть, що його невміння тримати удари дуже шкодить його кар’єрі.

Але разом з тим, чимало фахівців були оптимістичними щодо майбутнього Володимира після цього бою.

Так його колишній тренер Фріц Здунек відзначив, що Кличко - молодший змушений був притримуватися тактики, котру обрав йому на бій проти Пітера його ж новий тренер – Емануель Стюард. І далі Здунек сказав: “У цьому бою Володимир подолав свою ж психологічну кризу. А це найважливіше”. Оглядачі спеціального боксерського видання “Файтньюс” прогнозують Володимирові майбутнє чемпіонство. Бо вважають, що ні Кріс Бьорд- нинішній господар пояса в “Ай - Бі – Еф”, ні останній “кривдник” молодшого Кличка Лаймон Брюстер, який захищає наступної середи свій титул чемпіона з версії “ДаблЮ – БІ –О” супроти німця Краснікі, не зможуть протистояти Волдимирові після його бою з Самуелем Пітером.

Тому, як пишуть експерти, реальністю стає прогноз, що два українських брати все ж зберуть у себе всі чотири чемпіонських пояси у суперважкому боксерському дивізіоні світу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG