Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародний аеропорт Одеса готується до сучасної реконструкції.


Петро Каландирець

У міжнародному аеропорту Одеса
Одеса, 26 вересня 2005 - Нинішня одеська міська влада неодноразово заявляла про намір приділити належну увагу реконструкції комунального підприємства „Міжнародний аеропорт Одеса”.

За словами першого заступника генерального директора підприємства Віктора Коренюка, „ще до надходження інвестицій, які вкрай необхідні, адміністрація Міжнародного аеропорту спільно з міською владою фактично займається оновленням техніки та модернізацією обладнання, яке дає безпеку пасажирам під час польотів. Вже модернізований один курс системи посадки „СП – 80М””.

На стадії придбання є і обладнання для світлосигнальної системи, яка модернізована зі врахуванням міжнародних вимог. Це важлива складова аеродромного обладнання, яка забезпечує роботу аеропорту у нічний час.

Відбувається поточний ремонт покриття комунального підприємства з метою утримування його у належному експлуатаційному стані.

Від чистоти і якості аеродромного покриття, зазначив перший заступник генерального директора підприємства, залежить багато. Сучасні літаки, приміром, Боїнг 737, 757 мають такі властивості, як низько розміщені двигуни і будь-які погрішності можуть призвести до пошкодження дорогого обладнання.


Віктор Коренюк: „Триває реконструкція аеровокзального комплексу з метою забезпечення пасажирів послугами європейського сучасного рівня. За рахунок власних джерел фінансування вже проведений ремонт на третьому поверсі аеровокзалу, де розміщені приміщення митниці, санітарного та екологічного контролю. Це дозволяє вантажоклієнту одержати необхідні митні дозволи у так званому єдиному офісі. Ми розпочали обслуговування бізнес-пасажирів, відкрили для цього спеціальне приміщення, придбали новий мікроавтобус”.

Міська влада постійно проводить переговори з метою залучення інвестицій у справу реконструкції комунального підприємства “Міжнародний аеропорт Одеса”.

Керівництво аеропорту пов’язує оптимістичні надії з тим, що останнім часом тут значно зріс обсяг перевезень. Традиційно найбільш популярними є рейси з Одеси у напрямку Стамбула, Тель–Авіва. Нещодавно проведений спільний маркетинг з авіакомпанією „Донбасаеро” щодо розвитку авіарейсів у бік Західної Європи. Результатом стало відкриття рейсу Донецьк – Одеса – Мюнхен, який нині популярний серед українських та європейських пасажирів.

Нещодавно відкритий рейс з Одеси на Ригу. Таким чином відновлені давні дружні стосунки Прибалтики та Півдня України.

Серед найближчих планів відкриття авіарейсів у напрямку Хорватії.

„Якщо врахувати наявність курортних зон на території колишньої Югославії – за умови успішного залучення туристичних операторів, цей рейс так само був би вдалим. Це якраз є прикладом плідної співпраці і взаємодії між міською владою Одеси та адміністрацією аеропорту”, - сказав перший заступник Генерального директора Міжнародного аеропорту Одеса Віктор Коренюк.

Цього року у міжнародному аеропорту Одеса відчувають стабільне зростання пасажиропотоку. За підсумками 2005 року є перспективи виходу на рівень 500 тисяч (відправка і прийом) пасажирів.
XS
SM
MD
LG