Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко нагадує британській газеті "Індепендент" Горбачова.


Мар’яна Драч

Прага, 28 вересня 2005 року – З-за кордону надходять нові відгуки на призначення нового українського уряду. Британська газета "Файненшал Таймз" зауважує, що нові призначення сподобалися закордонним інвесторам. Ця провідна газета західних ділових кіл наводить думку президента Американської торговельної палати в Україні Хорхе Зукоскі. А він вважає, що новий уряд ліпший, ніж Юлії Тимошенко, який був "популістським і погруз у сварках ".

Натомість британська газета "Індепендент" у середу докладно аналізує розчарування багатьох українців новою владою. У статті під заголовком "Гіркий присмак Помаранчевої революції" це видання порівнює Президента України Віктора Ющенка з останнім радянським лідером Михайлом Горбачовим. Захід захоплювався Горбачовим за його роль у мирному розвалі комуністичної системи, але вдома його зневажали. Так само і Ющенко, на думку "Індепендент," може похвалитися передовсім успіхами на міжнародній арені. У жовтні його прийматиме британська королева, Королівський інститут міжнародних відносин у Лондоні вирішив дати Президентові України свою престижну нагороду за серйозний внесок у поліпшення міжнародних контактів. Мало кому з лідерів колишніх радянських республік випадав шанс виступати у Конгресі США. Ще менше потрапляли до списку можливих лауреатів Нобелівської премії миру.

Тим часом в Україні Ющенка критикують за часті закордонні поїздки і недостатню боротьбу з корупцією як у державі загалом, так і серед найближчих соратників. Іміджу Ющенка нашкодив і скандал із сином, якому закидають розкішний стиль життя. На додаток, українська економіка демонструє погані результати. Як свідчать соціологічні опитування, дедалі більше українців вважають, що Ющенко не виконує того, що обіцяв на Майдані.

Газета "Індепендент" звертає увагу на те, що нову українську владу критикують і деякі закордонні оглядачі - правозахисники з "Міжнародної амністії" за тортури з боку міліції, а міжнародні журналісти за малий поступ у розслідуванні справи Ґонґадзе. А про нового українського прем''єра Юрія Єханурова ця британська газета пише: “маловідомий технократ, народжений у Росії”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG