Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Як пройти до бібліотеки?



Київ, 29 вересня 2005 року.

Всеукраїнський день бібліотек, мабуть, одне з найбільш “тихих” професійних свят. Це не День металурга чи вчителя. Та і сама бібліотечна справа вже давно вийшла із зони “гуманітарних” пріоритетів держави.

Про сьогодення трохи ностальгійних закладів – бібліотек – у спільному проекті Радіо Свобода і Нашого Радіо "Звуки Життя": “Як пройти до бібліотеки?” з Віолою Бурдою.

Як пройти до найближчої бібліотеки? – Звуки Життя цікавились у перехожих на вулицях... На кожного українця в середньому припадає п’ятнадцять видань, які зберігаються у бібліотеках. А приголомшлива статистика каже, що відвідувачами бібліотек є понад двадцять мільйонів громадян.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Бібліотеці імені Вернадського, яка розташована в Києві, невдовзі виповниться дев"яносто років. Вона є однією з найбільших у світі. Як ця домівка для книг - живе зараз? Звуки життя пропонують справжню радіо екскурсію однією з найбільших бібліотек світу ...

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Слобожанські села збираються приєднати до Інтернету за допомоги супутників – дванадцять бібліотек, які там збираються відкрити – матимуть сучасні комп’ютери. У Великій Британії безкоштовний Інтернет у безкоштовних бібліотеках – це норма.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Бібліотекар - раніше вдячні читачі схиляли голови перед обізнаністю цієї людини. Від неї багато в чому залежало - чи полюбить людина - доросла або мала - читати. В національному університеті культури та мистецтв групи майбутніх бібліотекарів переповнені. Але не через любов до книжок....

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG