Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Одеси продовжує розслідувати факти зловживання з боку посадових осіб попередньої міської влади.


Петро Каландирець

Сесія міськради
Одеса, 30 вересня 2005 - Про це на сесії міської Ради повідомив заступник прокурора міста Юрій Олієнчук.

Розслідування фактів порушень, які стосуються незаконних бюджетних витрат протягом 2003, 2004 і 2005 років під час фінансування і будівництва об’єктів соціальної сфери проводили спільно прокуратура, УМВС та Служба безпеки України.

У відповідь на заяву депутата міськради Руслана Тарпана про організацію „політичних переслідувань з боку нинішньому міської влади його особисто та його сім’ї” заступник прокурора міста повідомив, що за фактами незаконної приватизації і продажу приміщень двох відомих в Одесі готелів „Велика Московська” і „Спартак” прокурором міста порушені дві карні справи, які розслідуються слідчим відділом. Мова йде про збитки на суму приблизно від двох до п’яти мільйонів гривень.

Виявлені і факти нецільового використання бюджетних коштів під час ремонту у міській інфекційній лікарні. Ревізія проведена фахівцями контрольно ревізійного управління Одеської області засвідчила, що вартість проведених там робіт була збільшена на понад 300 тисяч гривень.

Це ж стосується дамби Хаджибеєвського лиману. Проведена за дорученням прокуратури ревізія засвідчила, що вартість будівельно-монтажних робіт завищена приблизно на два мільйони гривень.

На прохання міського голови прокуратура перевіряє і інші факти зловживання. Мова йде про законність обміну будинку на вулиці Канатна 134 на три об’єкти в центрі міста.

Заступник міського прокурора Юрій Олієнчук запевнив депутатів, що ревізії і перевірки проводяться цілком об’єктивно і спростував заяву депутата Тарпана про „тиск на працівників прокуратури. Для цього немає жодних правових та організаційних можливостей”.

Неправдивою назвав заяву депутата Тарпана щодо тиску на нього з боку „оточення нинішнього міського голови” заступник Одеського міського голови Михайло Кучук. Він заявив, що будівельні роботи на об’єктах, до яких має стосунок згаданий депутат, велися без належної документації. Немає відводу землі, дозволів виконкому та угод на право забудови. Будівельні роботи були призупинені лише після приходу до Одеси нової міської влади у середині травня поточного року.

Михайло Кучук повідомив, що на адресу мерії вже надійшов документ від інституту Укрпроектреставрація, який свідчить, що стан будинку готелю „Велика Моcковська” є аварійним і загрожує життю людей, які перебувають поруч з ним.

Заступник міського голови повідомив, що підготує і надішле до прокуратури заяву з приводу звинувачень, які пролунали на його адресу з боку депутата Тарпана.

Одеський міський голова Едуард Гурвіц під час виступу на сесії повідомив, що готелі „Спартак” та „Велика Московська” рішенням суду першої інстанції нині повернули у власність Одеси.

„Ці готелі були втрачені містом у часи незаконного правління Руслана Боделана внаслідок проведення підставного конкурсу. Готелі були продані за копійки. Їхня реконструкція не проводилася багато років і готелі ці є у жахливому стані”, - сказав міський голова.

На прохання Едуарда Гурвіца, депутати міськради проголосували за розформування міської земельної комісію. На думку багатьох народних обранців, вона була недієздатною і потребувала термінового оновлення. Відтепер кожна фракція міськради запропонує своїх представників до оновленого складу цієї важливої для міста комісії.

Депутати міськради підтримали прохання про виділення п’яти мільйонів гривень на реконструкцію Одеської теплоелектроцентралі, затвердили рішення про пріоритетні напрямки бюджетної політики на 2006 рік та чимало інших рішень.

Серед найближчих планів є реконструкція Інтернет-сайту Одеської міськради з його подальшим перетворенням на портал. Депутати ухвалили рішення про необхідне фінансування.
XS
SM
MD
LG