Доступність посилання

ТОП новини

Українські діти - жертви російських педофілів.


Галина Терещук

Львів, 3 жовтня 2005 - На Дніпропетровщині правоохоронці затримали групу злочинців, яка щотижня на вихідні возила у Росію 25 українських дітей для сексуальних розваг. Про це сьогодні заявив на брифінгу у Львові заступник міністра внутрішніх справ України Геннадій Москаль. За його словами, Україна серед усіх пострадянських країн є лідером щодо торгівлі людьми.

Усі діти - із сільських родин, мешканці Дніпропетровської області. Їх возили у заміські будинки, і дівчата та хлопці ставали жертвами росіян – педофілів. Батькам неповнолітніх злочинці платили гроші за те, що забирали дітлахів на вихідні з дому. За словами Геннадія Москаля, дехто з батьків догадувався, що їхні діти були товаром для збоченців. Зараз порушена кримінальна справа і ведеться слідство, злочинці - жителі Дніпродзержинська.

“Знайти потенційних жертв у глухих селах та містах, де немає роботи, безробіття, - не є проблемою, треба знайти організаторів, хто торгує людьми, притягувати їх до відповідальності”.

Лише цього року правоохоронці порушили на 70 % більше карних справ щодо торгівлі людьми у порівнянні з минулим. А це свідчить, що 14 років цією проблемою в Україні міліція взагалі не займалась, деякі правоохоронці були так званим дахом для злочинців, які торгують людьми. Втім, якщо повнолітні молоді жінки знають, на який крок вони йдуть - продаються за гроші, то, на жаль, діти у цій ситуації залишаються безправними і беззахисними. Вони стають жертвами злочинців у 9-14 років. Найчастіше такі діти з малозабезпечених родин чи сімей п’яниць. Дівчаток і хлопчиків злочинці вичислюють на вулицях і у школах, заманюють різними методами або ж просто домовляються з їхніми так званими батьками, яким платять гроші за “послуги” дітлахів.

Геннадій Москаль повідомив, що у розшуку 300 дітей, які невідомо куди пропали. Відтак у кожній області, при управлінні внутрішніх справ, створили спеціальні підрозділи, які займаються проблемою торгівлі людьми. Адже українок продають за кордон у будинки розпусти, а чоловіки стають жертвами працедавців - вони важко працюють за кордоном, не отримують гроші і їх утримують під охороною, без документів, у рабських умовах.

“На цю тему ми почали говорити правду на 14-му році незалежності держави. Україна стала країною торгівлі людьми, ми - країна походження торгівлі людьми, а не призначення”.

Нині в Україні діє 100 фірм, які займаються незаконним вербуванням українок на роботу тільки в Японію. У заступника міністра виникає запитання, як у 17 років дівчатам вдається отримати візу в ту чи іншу країну?

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG