Доступність посилання

ТОП новини

Парламентська Асамлея Ради Європи закликає Україну продовжувати реформи і не дозволяти "політичній боротьбі" гальмувати розвиток держави


У Страсбурзі також закликають Україну покарати замовників виборчих фальсифікацій на минулорічних виборах президента. Парламентська Асамблея Ради Європи також критикує Україну за розслідування справи Ґонґадзе.


Про це мовиться у резолюції, яку сьогодні ухвалили в Страсбурзі.

Пріоритетами України, на думку депутатів, мають бути боротьба з корупцією, зміцнення верховенства права і проведення вільних парламентських виборів наступного року.

У Страсбурзі також закликають Україну покарати замовників виборчих фальсифікацій на минулорічних виборах президента.

Парламентська Асамблея Ради Європи також критикує Україну за розслідування справи Ґонґадзе. Депутати вважають, що Україна має покарати організаторів цього злочину, а виокремлення Генеральною прокуратурою справи про безпосередніх убивць журналіста вони називають наміром відвести відповідальність від замовників.

Вдова журналіста в інтерв`ю радіо "Свобода" привітала таке рішення парламенту Ради Європи. Мирослава Ґонґадзе:

"Це той акцент, який для мене був принциповий. Я вітаю таку резолюцію і те, що Рада Європи розуміє суть проблеми і наголошує на цьому для українського керівництва, оскільки відчувається, що політичної волі в українського керівництва для того, щоб до кінця розслідувати цю справу, поки що немає", - заявила Радіо Свобода Мирослава Гонгадзе.
XS
SM
MD
LG