Доступність посилання

ТОП новини

Хасиди-паломники повернулися додому, знову через Одесу.


Петро Каландирець

Хасиди повертаються
Одеса, 6 жовтня 2005 - Упродовж однієї доби майже шість тисяч паломників вирушили з Міжнародного аеропорту Одеса у напрямку Ізраїлю. Хасиди поверталися додому з майже тижневого паломництва до райцентру Умань Черкаської області, де похований їхній праведник Рабі Нахман.

Дотепер щорічним прийомом хасидів-паломників займались аеропорт „Бориспіль” та у Вінниці. Завдяки зусиллям генерального директора комунального підприємства Міжнародний аеропорт Одеса Світлани Кобилянської, українське причорноморське місто вперше було залучене до цієї достатньо прибуткової програми.

Перший за історію аеропорту прийом великої групи паломників пройшов на відмінно. До Одеси надійшла подяка від практично усіх представників ізраїльських авіакомпаній, які займались перевезеннями хасидів. Одеським аеропортом були забезпечені стовідсоткова авіаційна безпека та дотримання графіків прийому літаків.

З відповідальністю поставились тут і до процесу відправки пасажирів додому. Були організовані три потоки. Один через тимчасове робоче місце у наметі, де паломники проходили реєстрацію, спецконтроль авіаційної безпеки, перевірку митників та прикордонників. Другий етап – через зал внутрішніх ліній (який працював у реверсному режимі) і третій – через міжнародний зал прильоту.

Потоки пасажирів були спрямовані таким чином, щоб уникати будь-яких, навіть дрібних, проблем.

Міжнародний аеропорт
Перший заступник генерального директора комунального підприємства Міжнародний аеропорт Одеса Віктор Коренюк повідомив, що проблем адміністрації підприємства додали недоліки під час відправки хасидів-паломників безпосередньо з райцентру Умань, Черкаської області.

Віктор Коренюк: „Під час організації перевезення у райцентрі Умань планувалося, що у кожному з автобусів, які прямували до Одеси, будуть пасажири лише з одного конкретного рейсу. Якщо у кількох перших автобусах такі плани місцева влада в Умані виконала, наступна колона містила пасажирів з різноманітних рейсів одночасно. Помилкова організація перевезення в Умані призведе до того, що у адміністрації міжнародного аеропорту Одеса можуть виникнути проблеми з фільтрацією пасажирів. Це додаткові складнощі, але ми подолаємо і їх”.

Перший літак з хасидами-паломниками відбув з Одеси о 02.15 ночі 6 жовтня. Реалізація програми відправки, виконання якої тримала на особистому контролі Генеральний директор Міжнародного аеропорту Одеса Світлана Кобилянська, має бути остаточно завершеною о 07.00 ранку сьомого жовтня.
XS
SM
MD
LG