Доступність посилання

ТОП новини

Про шляхи взаємодії ЗМІ і влади говорили в Одесі.


Петро Каландирець

учасники семінару
Одеса, 11 жовтня 2005 - „Взаємодія ЗМІ і органів місцевого самоуправління: проблеми, приклади, новації”. Семінар на таку тему проведений з ініціативи управління інформації Одеської міськради 11 жовтня.

Мета семінару: надання методичної інформації і консультацій, обмін досвідом у питаннях взаємодії ЗМІ і органів влади, акредитації і підвищення професійного рівня представників ЗМІ і прес-служб місцевого самоуправління Одеси.

Саме тому серед учасників представницького заходу були представники місцевих засобів масової інформації, прес-служб органів місцевого самоуправління, студенти факультету новітньої літератури і журналістики Одеського національного університету імені Мечникова.

З присутніми на семінарі спілкувався головний редактор муніципального бюлетеня „Партнери”, радник з питань зв’язків зі ЗМІ Програми партнерства громад (Київ) Олександр Лотоцький.

Українсько – американська програма партнерства громад була започаткована ще 15 років тому і має за мету поширювати досвід місцевого самоврядування у багатьох сферах, зокрема: економічний розвиток, взаємодія з громадськістю, житлово – комунальне господарство і так далі. Згадана програма має регіональні навчальні центри, які проводять практичне навчання для посадовців місцевої влади. Подібні центри успішно діють у Черкасах, Херсоні, Донецьку, Львові та Харкові.

Саме за фінансової підтримки Українсько – американської програми партнерства громад в Україні виходить у світ муніципальний бюлетень „Партнери” (розрахований на професіоналів місцевого самоврядування) та журнал „Аспекти самоврядування” (на сторінках якого відбувається поглиблена дискусія з більшості проблем, які супроводжують нинішніх владних чиновників).

Головний редактор муніципального бюлетеня „Партнери”, радник з питань зв”язків зі ЗМІ Програми партнерства громад Олександр Лотоцький повідомив, що в Україні вже проходили подібні до одеського семінари. Приміром, у Південноукраїнському навчальному центрі у Херсоні досить успішно організовані семінари для прес-служб органів місцевого самоврядування. Мова йшла про шляхи цивілізованої співпраці з журналістами, шляхи оперативного подання інформації і можливості допомоги працівникам ЗМІ у виконанні їхніх професійних обов”язків. Нинішній семінар в Одесі має за мету розширити дискусію вже проведену у Херсоні.

Олександр Лотоцький
Олександр Лотоцький: „В Одесі будуть говорити про те, як має працювати прес-служба для журналіста і що може журналіст одержати від прес-служби. Ми очікуємо від працівників ЗМІ і порад для місцевої влади, які б створили справді плідну інформаційну співпрацю на рівні сучасних вимог демократичного суспільства”.

11 жовтня в рамках семінару організованого управлінням інформації Одеської міськради проведений і круглий стіл на тему „Питання акредитації, проблемні моменти роботи прес-служб органів місцевого самоуправління”. Серед учасників „круглого столу” були знані в місті журналісти, головні редактори регіональних газет, заступник начальника управління інформації Одеської міськради Олена Варічева та начальник відділу з питань взаємодії зі ЗМІ та громадськістю обласної державної адміністрації Віктор Брик, провідні політологи та соціологи.
XS
SM
MD
LG