Доступність посилання

ТОП новини

„Часи кризи для Одеси, які розпочалися з 1998 року, нині минули...”


Петро Каландирець

Зустріч у мерії
Одеса, 11 жовтня 2005 - Так сказала в інтерв’ю місцевим журналістам, після зустрічі з Одеським міським головою Едуардом Гурвіцем Посол Фінляндії в Україні Лаура Рейніля. Почесного гостя під час візиту до Одеси супроводжувала координатор з питань преси і культури Посольства Фінляндії в Україні Ханні Хювярінен.

Цього разу пані Посол Прибула до Одеси з метою взяли участь у відкритті виставки „Сучасна міська архітектура Гельсинкі”, яка від 11 жовтня працюватиме у приміщенні Центру болгарської культури. Посол Фінляндії в Україні Лаура Рейніля наголосила, що є перспективи для розвитку відносин між обома країнами. Підтвердженням цього став нещодавній візит прем”єр-міністра Фінляндії в Україні. Як відомо, у другій половині 2006 року Фінляндія головуватиме у Євросоюзі.

„Перспективи вступу України до ЄС значною мірою залежать від українців. Першим кроком до цього мало б входження вашої країни до складу Світової організації торгівлі. Нині проблема зі схваленням такого рішення існує у Верховній Раді України. Але вступ до СОТ є невід’ємною частиною подальших кроків, які ведуть у напрямку Євросоюзу і відкривають нові можливості”, - сказала пані посол.

Лаура Рейніля переконана, що Одеса і Фінляндія має перспективи розвивати обмін студентами і викладачами різних навчальних закладів. Особливо корисною може тут бути співпраця з містом побратимом Одеси – фінським містом Оулу.

Як відомо, нещодавно делегація мерії Одеси нещодавно побувала на урочистостям з нагоди Дня міста фінського Оулу. Нині робиться все можливе для реалізації досягнутих під час цього візиту домовленостей.

Фінські гості
Одеський міський голова Едуард Гурвіц нагадав гостям про те, що наступного року виповнюється річниця від дня підписання угоди про побратимство Одеси і Оулу. В українському причорноморському місті гідно готуються до урочистостей і працюють над активізацією плідної співпраці.

Посол Фінляндії в Україні висловила надію, що фінські підприємці звернуть свою увагу на можливості причорноморського міста та інших українських регіонів.
XS
SM
MD
LG