Доступність посилання

ТОП новини

Політологи вважають, що можливими кандидатурами на посаду Генерального прокурора, яких Президент Віктор Ющенко може запропонувати Верховній Раді, будуть народні депутати Володимир Стретович, Юрій Кармазін, Володимир Мойсик або Григорій Омельченко


Разом з тим, вони вважають, що в цих кандидатур мало шансів набрати 226 голосів через їх чітку політичну приналежність.

Разом з тим, вони вважають, що в цих кандидатур мало шансів набрати 226 голосів через їх чітку політичну приналежність. Керівник Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає найвищими шанси В.Стретовича, але експерт не вважає, що він буде стопроцентно представлений Президентом на цю посаду.

Політолог Володимир Фесенко допускає, що доброю кандидатурою могла б стати заступник генпрокурора Тетяна Корнякова. На його думку, кожен із заступників міг би зайняти цю посаду. За прогнозом керівника соціологічної служби "Український барометр" Віктора Небоженка, очолити генпрокуратуру може хтось із обласних прокурорів. Політологи сходяться у тому, що згоду Ради на призначення одержить тільки та кандидатура, яка буде політично нейтральною.

Експерти негативно оцінюють імовірність сценарію, за яким до парламентських виборів Генпрокуратурою керуватиме виконуючий обов''язки генпрокурора.
XS
SM
MD
LG