Доступність посилання

ТОП новини

Приватизація Криворіжсталі триває.


Влада Саюк


Київ, 18 жовтня 2005 - Фонд державного майна не має наміру припиняти приватизацію гірничо-металургійного комбінату "Криворіжсталь", попри рекомендації Верховної Ради призупинити конкурс із продажу державного пакету акцій заводу.

Отже, Верховна Рада рекомендує Президентові Віктору Ющенку зупинити конкурс із продажу "Криворіжсталі". А кабінету міністрів та Фонду держмайна доручила припинити конкурс. Рада також доручила Спеціальній контрольній комісії парламенту з питань приватизації забезпечити невідкладну підготовку й внесення на розгляд Ради законопроекту про мораторій на приватизацію "Криворіжсталі".

Одна з прихильників законопроекту член фракції “Регіони України” Людмила Кириченко каже, що поки не завершено судові справи стосовно законності протизаконності приватизації комбінату, новий конкурс оголошувати не можна.

“У зв’язку з тим, що кабінет міністрів виніс рішення про приватизацію Криворіжсталі коли ця справа розглядалася у верховному суді, то він на це не мав права. Тим більше він порушив законодавство. Зараз суди тривають, крапка не поставлена. Тому як ми можемо виносити на продаж той комбінат по якому до кінця ще не ухвалені судові рішення”.

Тим часом проурядові фракції вважають, що комбінат треба продавати. Говорить Юрій Кармазін:

“Вчора був останні день подачі заявок, і внесення застави. Три фірми дали заставу по мільярду гривень. Це не жарти. І зараз ці люди кричать потрібно припинити приватизацію. Якщо таке рішення буде прийняте, то який же інвестор піде на Україну”.

Фонд державного майна повідомляє, що приватизація "Криворіжсталі" відбувається. І фонд може призупинити конкурс лише в тому випадку, якщо будуть ухвалили відповідні рішення Кабінету Міністрів. На купівлю комбінату вже подали заявки 3 компанії.

Конкурс має відбутися 24 жовтня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG