Доступність посилання

ТОП новини

Представники міжнародної організації Транспаренсі Інтернешнел вважають, що серйозна корупція існує більш ніж двох третинах з 159 країн внесених до світового індексу корумпованості цієї неурядової організації з штабом у Берліні


У своїй доповіді, оприлюдненій у вівторок, Транспаренсі Інтернешнел визначає корупцію, як «використання суспільних установ для власного збагачення».

У своїй доповіді, оприлюдненій у вівторок, Транспаренсі Інтернешнел визначає корупцію, як «використання суспільних установ для власного збагачення».

Згаданий індекс корумпованості насамперед вбачає існування її в громадських, державних установах і серед політиків.

Цей індекс особливо стосується країн Центральної Азії та Північного Кавказу. У доповіді відзначається Туркменістан, як країна з одним з найгірших показників корумпованості у світі.

Щодо Україні, то представники Транпаренсі вбачають певне поліпшення ситуації щодо боротьби Києва із цим ганебним явищем. Що спостерігається з грудня минулого року. Виконавчий директор Транспаренсі Інтернешнел Давид Носбаум підкреслив:

“Створення атмосфери довір’я серед українців щодо політиків, котрі обиралися щоб представляти народ, є дуже важливим у зміцненні почуття відповідальності, котре веде до прозорості, чесності”. Інші європейські країни, за даними Транспаренсі, виглядають не так уже й добре. Найгірші справи з корупцією у суспільному житті серед країн, котрі на порозі ЄС, є в Румунії. Найкраще серед 159 перерахованих в індексі країн справи у боротьбі з хабарництвом складаються в Ісландії, Фінляндії та Новій Зеландії.
XS
SM
MD
LG