Доступність посилання

ТОП новини

Молодіжні громадсько-політичні організації Івано-Франківщини оприлюднили звернення до президента.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 18 жовтня 2005 - Молодіжні громадські організації та молодіжні осередки політичних партій Прикарпаття оприлюднили звернення до Президента України. Національно-патріотична молодь Івано-Франківщини вимагає у Віктора Ющенка адекватної реакції на події 15 жовтня в Києві, а також негайного законодавчого вирішення проблеми щодо офіційного визнання Української повстанської армії.

Вісім молодіжних організацій, більшість з яких представляють обласні національно-демократичні політичні структури на Прикарпатті, виступили зі зверненням до Президента України. Представники Молодіжної референтури Конґресу українських націоналістів, партії “Пора”, Молодіжного “Собору”, Батьківщини молодої та інших партій та громадських організацій вимагають у Віктора Ющенка негайної реакції на події, що відбулися 15 жовтня в Києві. Мається на увазі протистояння між прихильниками Української повстанської армії та представниками Партії прогресивних соціалістів, що їх очолює Наталія Вітренко.

У зверненні, зокрема, наголошується, і на цьому особливо заукцентував керівник Молодіжної референтури КУНу Михайло Королик: “Вимагаємо від силових структур, прокуратури та судової влади негайного притягнення до кримінальної відповідальності організаторів та замовників провокацій і нападів на учасників святкування в Києві”.

Національно-патріотична молодь Прикарпаття заявляє, що у випадку ігнорування президентом їхніх вимог вдасться до адекватних дій: “У разі ігнорування президентом вищезазначених вимог чи зволікання у прийнятті відповідних рішень національно-патріотична молодь готова перебрати ініціативу у власні руки, організувати активний громадський спротив антидемократичним силам в Україні”.

Звернення також підписали представники молодіжних громадських організацій реґіону, зокрема студентського братства. Лідер обласної організації Дмитро Чуйко з цього приводу зауважив: “Ми, представники цих громадських організацій, виступаємо як ініціатори такого громадського спротиву. Ми розглядаємо перспективу організації таких кроків, якщо влада ігноруватиме наші вимоги”.

Зараз представники молодіжних національно-патріотичних організацій реґіону ведуть активні консультації щодо розроблення плану акцій, які змусять владу звернути увагу на вирішення проблеми визнання вояків Української повстанської армії на офіційному державному рівні.
XS
SM
MD
LG