Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Автобум.



Київ, 20 жовтня 2005 року.

Щодня ми змушені добиратися, принаймні, на роботу і додому. І все частіше ми, запізнюючись, виправдовуємося – їхав на машині, потрапив у пробку... Великі пробки – проблема, відносно нова для України – адже ще минулого року українці з цим стикалися тільки на центральних вулицях столиці... Як мирно співіснувати людям та машинам? Як не заважати одне одному і не відбирати час?

Про наступ автомобілів на міста і людей у спільному проекті Радіо Свобода і Нашого Радіо "Звуки Життя": “Автобум” з Віолою Бурдою.

Машин на українських дорогах побільшало - це видно неозброєним оком, це відчувають пішоходи, які не можуть пройти по заставленому автівками тротуару, на це скаржаться водії, які встигають прочитати журнал за час переїзду по одному лише мосту...З цього приводу навіть радяться фахівці і збирають круглі столи, аби вирішити проблему. Чи справді авто стало більш доступним для звичайного українця?

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Для Одеси затори на дорогах перетворилися на справжнє лихо. цю проблему навіть обговорювали депутати міської ради. Вони вирішили побудувати у місті кілька сучасних підземних автостоянок. А поки одесити змушені годинами простоювати у кількакілометрових пробках, каже місцевий кореспондент Радіо Свобода Ігор Столяров, теж, до речі, водій….

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Автомобільна промисловість в захваті від шаленого попиту на авта, банкам та страховим компаніям додалося роботи, а відтак і заробітків. Неприємної роботи додалося ДАЇшникам, які все частіше виїжджають на аварії - оскільки не кожен автолюбитель насправді вміє водити машини. Олена - водій. Зазвичай пробки об’їжджає - їде раніше годин пік. Але знає як поводитися у пробках, аби тягнучка просувалася швидше.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Цікавий досвід у боротьбі із заторами має Велика Британія. Кілька років тому мер Лондона запровадив спеціальний податок на в’їзд автомашин до центральної частини міста у робочий час. Це приблизно вісімдесят гривень в день, розповідає британський кореспондент Радіо Свобода Олекса Семенченко. Стролична влада знайшла свій спосіб розв’язати проблему транспортної навали. Минулого року мер Києва Олександр Омельченко запропонував підприємствам столиці змістити графік роботи....

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG