Доступність посилання

ТОП новини

Частина депутатів Івано-Франківської обласної ради пропонує виконавчій владі заоохочувати прикарпатських інвесторів.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 20 жовтня 2005 - Заохочувати місцевих інвесторів укладати кошти в економіку реґіону пропонують депутати Івано-Франківської обласної ради керівництву обласної держадміністрації. Задля цього народні обранці радять виконавчій владі оголосити відкриті торги на придбання представниками малого та середнього бізнесу привабливих земельних ділянок у рекреаційних зонах Прикарпаття.

Ні для кого на Прикарпатті не є таємницею, що чимало земельних ділянок в області продається зовнішнім інвесторам. Представникам місцевого малого та середнього бізнесу доводиться роками домагатися того, щоб легально та прозоро отримати земельну ділянку під забудову та вкласти свої гроші в розвиток підприємницької та туристичної інфраструктури області. Підприємці, втративши надію отримати землю, відмовляються від будівництва.

Для того, щоб бодай якось виправити становище, голова постійної комісії з питань регуляторної комісії розвитку промисловості, малого та середнього бізнесу обласної ради Юрій Романюк за підтримки частини депутатського корпусу виступив з пропозицією виділяти земельні ділянки місцевим інвесторам. Загалом народні обранці пропонують виділяти земельно-лісові території площею до 10-ти гектарів на умовах проведення прозорих та відкритих торгів.

Ділянки мали б виділятися в рекреаційних зонах, найбільш привабливих у туристичному плані місцях Надвірнянського, Верховинського та Косівського районів. Депутатські пропозиції ґрунтуються на тому, що місцеві підприємці готові розбудовувати туристичну інфраструктуру за умов придбання землі. Вони готові будувати готелі, кемпінги, туристичні бази, ресторани.

Для початку депутати пропонують визначити щонайменше зо два десятки таких ділянок, які можна було б виставити на аукціон. Заздалегідь пропонується також розробити та затвердити плани розбудови санітарних очисних та природоохоронних комунікацій на цих ділянках. Народні обранці переконані, що лише таким чином можна посприяти втіленню в життя обласної програми розвитку малого бізнесу та туризму, а також сприяти тому, що будуть освоюватися кошти внутрішніх інвесторів – мешканців Прикарпаття.

Такі кроки мали б також продемонструвати підприємцям, що влада дійсно зацікавлена в тому, щоб на прикарпатській землі працювали не лише зовнішні інвестори, але й місцеві бізнесмени.
XS
SM
MD
LG