Доступність посилання

ТОП новини

Іспанський суд підписав у середу ордер на арешт і екстрадицію трьох американських вояків, які в 2003-му році зі свого танку обстріляли готель “Палестина” в Багдаді, внаслідок чого тоді загинув український журналіст Тарас Процюк і його іспанський колега Хосе Косо


В ордері на арешт зазначено, що троє американських вояків порушили міжнародне законодавство, коли свідомо стріляли в цивільних осіб.

В ордері на арешт зазначено, що троє американських вояків порушили міжнародне законодавство, коли свідомо стріляли в цивільних осіб. Зі свого боку, Міжнародна федерація журналістів привітала рішення іспанського суду. Про це сказав радіо Свобода керівник департаменту із захисту прав людини цієї організації Роберт Шоу.

Він також вважає, що доцільно поєднати справу загибелі іспанського журналіста Хосе Коусо зі справою смерті українського колеги Тараса Процюка та посилити тиск для розслідування цієї справи не лише з боку Іспанії, а також і з української сторони на збройні сили США, щоб вони дали відповіді на всі запитання, пов’язані із загибеллю згаданих журналістів.
XS
SM
MD
LG