Доступність посилання

ТОП новини

“Mittal Steel Germany” - переможець конкурсу з продажу 93% акцій “Криворіжсталі”


24 мільярди 200 мільйонів гривень – стільки заплатять за комбінат. Компанія “Mittal Steel Germany” входить до складу міжнародного голдингу “Mittal Steel” - найбільшого у світі виробника сталі.


24 мільярди 200 мільйонів гривень – стільки заплатять за комбінат.

В аукціоні брали участь три компанії – “Mittal Steel Germany”, консорціум "Індустріальна група" та "Смарт-групп".

Компанія “Mittal Steel Germany” входить до складу міжнародного голдингу “Mittal Steel” - найбільшого у світі виробника сталі.

Конкурс транслювали два телеканали у прямому ефірі. Аукціон тривав близько 55 хв.

Під час аукціону біля Фонду держмайна проходив мітинг проти продажу металургійного гіганта. Там зібралися майже 200 прихильників комуністичних ідей з червоними прапорами:

“Роботу, зарплату – буржуїв за ґрати...”

Фонд Держмайна охороняли люди у цивільному із помаранчевими стрічками, які не пускали у приміщення навіть співробітників Фонду.

Якби українська приватизація відбувалася завжди чесно, ми мали б колосальні фінансові можливості для вирішення багатьох питань, у тому числі і соціальних, заявив після завершення конкурсу Президент. Сума, отримана від продажу акцій комбінату, на 20 % перевищує обсяг коштів, які надійшли за весь процес приватизації в Україні, говорить Віктор Ющенко:

“Те що відбулося сьогодні, засвідчує – Україна здатна провести чесну приватизацію, забезпечити всі правові процедури. Українська влада відбулася. Українська нація отримала заслужений комплімент за ті страждання, за ті поневіряння, які вона мала в процесі приватизації багато років. Не в простих умовах, але Україна здійснила унікально важливу для нашої країни приватизацію об‘єкту “Криворіжсталь”.

"Комбінат згодом можуть повернути у державну власність”, - вважає народний депутат з фракції Соціалістичної партії Микола Рудьковський:

“Я думав, що все таки юридичні консультанти покупців звертатимуть увагу керівництва держави, що набуття ними власності може бути незаконним. Я не виключаю позовів до суду. І з 1 січня, коли зміниться ситуація, коли вже з Банкової не можна буде тиснути так потужно на суди, на Генеральну прокуратуру, може ситуація помінятися. Будуть подані позови до суду. І об‘єкт може знов перейти у державну власність у зв‘язку з тим, що був придбаний з порушенням законодавства”.
XS
SM
MD
LG