Доступність посилання

ТОП новини

Криворіжсталь – ставлення до результатів аукціону.


Геннадій Сахаров


Дніпропетровськ, 24 жовтня 2005 (RFE/RL) - Сьогодні був проведений конкурс з продажу 92-х вісотків акцій металургійного комбінату “Криворіжсталь”. При початковій вартості 10 мільярдів гривень пакет акцій був придбаний індійською компанією “Міттал Стіл” за 24 мільярди 200 тисяч гривень. Як цю новину сприйняли на Криворіжсталі – у репортажі Геннадія Сахарова.

Оцінка основних фондів “Криворіжсталі”, якою оперує Фонд державного майна України , становить 3 мільярди 800 мільйонів гривень. Пакет акцій заводу був виставлений на продаж за ціною 10 мільярдів гривень. І те, що в результаті аукціонного торгу “Криворіжсталь” була куплена за 24,2 мільярда гривень, у Кривому Розі сприйняли як оцінку справжньої вартості комбінату, який успішно працює і попри погіршення світової кон’юнктури є одним з найприбутковіших підприємств України. Говорить помічник генерального директора комбінату “Криворіжсталь” Руслан Соколюк:

“Враховуючи результати проведеного сьогодні аукціону я можу зробити такий висновок що дійсно комбінат “Криворіжсталь”, його колектив і менеджери добилися того що за комбінат сьогодні була запропонована колосальна сума у грошовому еквіваленті. Це заслуга колективу, заслуга менеджерів. Це імідж і нашого комбінату і нашого міста і держави. Ми живемо, розвиваємося, модернізуємося, прагнемо кращого. Ну а у відношенні того хто придбав, моя думка така – покаже тільки час. Бо умови конкурсу для всіх учасників були однаковими і інвестиційні умови теж для всіх були однакові, з чим усі інвестори ознайомлені і вони погодилися з усіма умовами. Тому як житиме комбінат покаже час” – сказав помічник генерального директора “Криворіжсталі” Руслан Соколюк.

Під кінець робочого днія під орудою організації профспілки гірників і металургів України на комбінаті відбулися збори працівників, після чого була зібрана нарада керівництва ВАТ “Криворіжсталь”. Результати зборів і наради наразі невідомі. Зв’язатися з головою профспілкової організації комбінату Юрієм Бобченком щоб з’ясувати як ставляться до факту продажу “Криворіжсталі” профспілкова організація і працівники комбінату кореспондентові Радіо Свобода не вдалося. Матимемо надію, що розмова з ним відбудеться.
XS
SM
MD
LG