Доступність посилання

ТОП новини

За підсумками неформальних консультацій Україна-НАТО, що проходили у Вільнюсі, сьогодні підписаний лист про підтримку Програми спільної робочої групи вищого рівня із професійного розвитку цивiльного персоналу


Вiд iменi України цього листа пiдписав мiнiстр оборони Анатолiй Гриценко.

Вiд iменi України цього листа пiдписав мiнiстр оборони Анатолiй Гриценко.

За словами генерального секретаря НАТО Яапа де Хооп Схеффера, під час консультацій обговорювали питання реформ не тільки у Збройних силах України, але й також i Служби безпеки України, Міністерства з надзвичайних ситуацій та Державної прикордонної служби.

А міністр оборони Сполучених Штатів Дональд Рамсфельд, виступаючи на вчорашній конференції Північноатлантичного Альянсу у Вільнюсі, заявив, що Сполучені Штати готові допомогти Україна у здійсненні реформ:

“Відносини НАТО-Україна мають велике значення, і Сполучені Штати повністю погоджуються з Литвою та іншими членами Північноатлантичного Альянсу, які готові допомогти Україні в проведенні реформ і підтримати розширення її зв’язків із НАТО. Ми із задоволенням братимемо участь у цьому і співпрацюватимемо з Києвом – на тижні та на місяці вперед”.

Разом з тим, Дональд Рамсфельд відмовився назвати термін можливого вступу України в НАТО, заявивши, що таке рішення мають обговорити та ухвалити усі члени Північноатлантичного Альянсу.
XS
SM
MD
LG