Доступність посилання

ТОП новини

Іван Старіков: Тимошенко за лаштунками відраджувала росіян нині вкладати гроші в "Криворіжсталь".


Мар’яна Драч

Іван Старіков (фото з сайту www.starikov.ru)
Прага, 25 жовтня 2005 (RFE/RL) - Російський політик Іван Старіков твердить, що представники Юлії Тимошенко переконували російських інвесторів нині не брати участі в приватизації "Криворіжсталі".

Старіков належить до федеральної ради Союзу правих Росії. На минулорічних виборах ця партія підтримувала Віктора Ющенка. Іван Старіков в інтерв''ю радіо "Свобода":

- Представники Юлії Тимошенко відраджували російські металургійні компанії брати участь у цьому конкурсі, бо, мовляв, приватизації не буде – приватизація буде влітку 2006 року, тобто після виборів до Верховної Ради, де Юлія Тимошенко сподівалася здобути більшість. Мені дуже шкода, що російські компанії збили з пантелику. Я думаю, вони могли б зібрати пул і виграти в цьому конкурсі. Вони зроблять із цього висновки щодо підтримки опозиції на майбутніх виборах.

- Але ж Юлія Тимошенко прийшла на аукціон і публічно привітала його проведення?

- Так, Тимошенко вчора прийшла й посміхалася, але все-таки відбувалася залаштункова праця задля того, щоб конкурс не відбувся, і праця, яку напередодні в Верховній Раді провадили – це все було добре видно. Тимошенко хотіла залишити собі важелі впливу, серед них і цей ресурс (“Криворіжсталь”) як предмет торгу, серед того й у перебігу виборів у березні 2006 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG