Доступність посилання

ТОП новини

Патрік Рейдер - якби я побачив такі товари у США, я б їх купив.


Геннадій Сахаров

27-го жовтня у Дніпропетровську розпочата робота торгової місії “Зроблено в Україні”. Місія відкрита у рамках проекту, який фінансується Агентством Міжнародного Розвитку США.

BIZPRO – це проект розвитку підприємництва, який в Україні, Молдові і Білорусі реалізує міжнародна консалтингова компанія Development Alternatives, Inc за фінансової підтримки Агентства Міжнародного Розвитку США (USAID).

Метою BIZPRO в Україні є сприяння інтеґрації України у світову економіку і підвищення її конкурентоспроможності на світовому ринку. Серед програм, які реалізуються у проекті – налагодження ділових відносин підприємств з міжнародними партнерами, співпраця з підприємствами, підприємцями, органами влади з метою розроблення і впровадження регуляторних актів, спрямованих на створення конкурентного середовища, покращення умов діяльності українських виробників та іноземних інвесторів, впровадження інновацій, технологій, контролю якості, створення ринкових каналів тощо.

Одною з програм проекту є проведення у реґіонах України торгових місій, покликаних надати допомогу українським виробникам і потенційним іноземним покупцям українських товарів у нав’язанні контактів, пошуку об’єктів для інвестування, підвищенні рівня презентації українських товарів на світовому ринку. Перша з таких місій, яка проводиться у Дніпропетровську з 27-го по 29 жовтня, має назву “Зроблено в Україні – меблі та товари для дому”. За нею під брендом “Зроблено в Україні” будуть проведені місії “Текстиль та одяг”, “Туризм”, “Переробка фруктів та овочів” (мало б бути – “овочів та городини”), “Будівельні матеріали”, “Інформаційні та комунікаційні технології”.

Хорхе Зукоскі
Говорить Хорхе Зукоскі – голова Американської торгової палати в Україні: “Метою цього заходу є підтримати український менеджмент на світовому ринку, показати світові що Україна виробляє чудові високоякісні товари, які відповідають світовим стандартам. І це можливість показати іноземним покупцям, зібравши їх у одному місці, що Україна може запропонувати, розширити можливість виробників виставити свою продукцію і полегшити іноземним покупцям доступ до товарів, вироблених в Україні”.

У роботі місії у Дніпропетровську беруть участь понад тридцять компаній-виробників меблів і товарів для дому з України і близько двадцяти компаній з Євросоюзу, Сполучених Штатів Америки, Туреччини, Об’єднаних Арабських Еміратів.

Директор USAID/BIZPRO Патрик Рейдер дав високу оцінку меблям та іншим товарам, виставленим у приміщенні дніпропетровського бізнес-центру, сказавши, що якби він побачив подібні товари у США, то обов’язково б їх купив. Стратегію проекту BIZPRO в Україні він визначив так:

Патрик Рейдер
“Головна стратеґія – висвітлити бренд “Зроблене в Україні”, показати що за цим брендом стоять товари високої якості та що цей бренд конкурентоздатний у світовій економіці не просто на рівні участі, а що він здатний перемагати. Це призведе до зростання промисловості і зайнятості і взагалі допоможе Україні. Немає жодних причин, з яких це було б неможливе. Але уряд України мусить прибрати деякі бар’єри і створити кращі умови для бізнесу.” – зазначив директор проекту USAID/BIZPRO Патрик Рейдер.
XS
SM
MD
LG