Доступність посилання

ТОП новини

Олександр Мороз назвав конкурентів соцпартії на виборах.


Геннадій Сахаров


29-го жовтня у Дніпропетровську голова Соціалістичної партії України Олександр Мороз назвав головного конкурента соціалістів на виборах.

Сказавши, що союзників у Соціалістичної партії, яка піде на вибори самостійно, немає, пан Мороз визначив конкурентом соціалістів Народну партію України. Комуністів Олександр Мороз конкурентами не вважає:

“Конкурентами у нашому електораті я не вважаю комуністів тому що наші електоральні поля вже визначилися. Тут у нас немає проблем тому ми їх не зачіпаємо, ніде у пресі не критикуємо. Нашими конкурентами на електоральному полі є Народна партія. Народна партія, я так вважаю, це форма реваншу попереднього режиму за персональним складом, за активом на місцях, за діями, за методами, за арґументацією. Тому ми будемо серйозно боротися проти цієї політичної сили. Ми не допустимо реваншу кучмізму у новий час. Бо це ті ж самі обличчя” – сказав Олександр Мороз на пресконференції.

Як доказ збирання під прапорами Народної партії аполоґетів старого режиму Олександр Мороз навів приклади головування у Одеській обласній організації Народної партії підозрюваного у скоєнні кримінальних злочинів колишнього голови обласної ради Сергія Гриневецького і активну участь у роботі Миколаївської організації НПУ колишнього голови обласної адміністрації Олекся Гаркуші – учасника сепаратистського з’їзду у Харкові, котрий відомий як натхненник виборчих фальсифікацій.

Як доказ політичної непорядності і використання народниками адмінресурсу Олександр Мороз навів приклад скандальної дискусії що виникла після звинувачення соціалістом Миколою Рудьковським Володимира Литвина у гальмуванні розслідування справи Гонгадзе:

“Конфлікт, який був між Рудьковським і Литвином, тільки зовні показує що було заготовлено активістами цієї партії проти нас, проти соціалістів, бо за один день вистрілити тим брудом, яким вони вистрілили, не можна було за один день це підготувати. Але вся справа у тому що ми оприлюднили у газеті “Товариш” документальний звіт комісії Омельченка. А вони колосальним тиражем, який ще й вклали у газету “Сільські Вісті”, з приводу чого теж є звернення до суду, розповсюдили в усій Україні у передплатному виданні своє непередплатне видання. Це можна було зробити тільки шляхом адмінресурсу. Ми пам’ятаємо 99-й рік коли тричі газета “Сільські Вісті” виходила у фальшивому варіанті. І сьогодні це все повторене. Я знаю хто тоді цим займався, виходить і сьогодні ті ж самі люди займаються тою ж самою злочинною діяльністю. Тому ми цього не залишимо. І це не скандал. Це просто встановлення справедливості”.

Олександр Мороз торкнувся також планів партії “Громада” і Павла Лазаренка виступити на виборах. Зазначивши що на Дніпропетровщині “Громада” може отримати певний відсоток голосів виборців, голова Соцпартії висловив упевненість що в Україні Лазаренко не пройде. Разом з тим Олександр Мороз вважає корисним повернення Павла Лазаренка в Україну в якості свідка у резонансних справах, у тому числі у справі Гонгадзе.

Сказавши, що Соцпартія головним пріоритетом у виборчій кампанії вважає місцеві вибори, Олександр Мороз висловив надію що у Дніпропетровській, Полтавській, Чернігівській, Вінницькій та Кіровоградській областях соціалісти після виборів матимуть перевагу у обласних радах.

На запитання який відсоток голосів Соціалістична партія очікує отримати на виборах Олександр Мороз відповів: “Достатній для того щоб впливати на внутрішню і зовнішню політику”.
XS
SM
MD
LG